Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Далаверата ГЕРБ" >>...
> Правителството пак даде плажове на близки до бившата ВИС " title=""Далаверата ГЕРБ" >> Правителството пак даде плажове на близки до бившата ВИС " />

"Далаверата ГЕРБ" >> Правителството пак даде плажове на близки до бившата ВИСПравителството продължава да дава плажове на дългосрочни концесии на дружества, близки до бившата силова групировка ВИС. Това става ясно от решенията на днешното заседание на кабинета Борисов-3.

Днес бяха определени стопани на шест морски плажа.

Компания на име „Съмъртийм“ ЕООД е определена за концесионер на морски плаж „Робинзон“, община Несебър, на който застреляния Илия Павлов бе собственик на един от луксозните хотели.

Едноличен собственик и управител на новоизбрания концесионер е Борис Севдалинов Гюнелиев. Освен в тази фирма той е съсобственик на дружеството "БИЙЧ РЕВЮ" ООД, в което си партнира с Петър Пасков, който пък е сред съдружниците в "Ла Страда" ООД заедно с Пламен Тимев-Ганди и убитите братя Васил и Георги Илиеви.

Само преди 4 месеца правителството на Бойко Борисов даде плажа в Обзор на "БИЙЧ РЕВЮ" ООД.

Според днешното обявление на МС фирмата на Гюнелиев се избира за концесионер на плаж "Робинзон" за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 66 089,66 лв. без ДДС. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,50 на сто без ДДС. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 56 862 лв. с ДДС.

С друго решение на правителството, също от днес, „Съмъртийм“ ЕООД е определен също за концесионер на морски плаж „Кранево - централен“, община Балчик, област Добрич.

„Миг Варна 2014“ ЕООД, собственост на Александър Валентинов Александров, е определен за концесионер на морски плаж „Сахара 2“, община Варна, област Варна. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 38 154,42 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,00 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика и с организация на санитарно- хигиенното поддържане на морския плаж за срока на концесията са в размер на 144 313,20 лв. с ДДС.

„Миг Варна 2014“ ЕООД е определен също за концесионер на морски плаж „Офицерски - запад“, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2.00 на сто без ДДС. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 14 662,22 лв. без ДДС.

„Кънпет 17“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Офицерски - изток“, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,20 на сто без ДДС. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 18 858,96 лв. без ДДС.

„ПАЛМА 2019 ТОТАЛС“ ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж „Кранево юг- 1“, община Балчик, област Добрич. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 22 164,98 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 10,50 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж, са в размер на 46 887,60 с ДДС за срока на концесията.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

След акцията на Христо Иванов на Росенец проектантът на сарая на Доган иска плажът да остане частен

Глобиха концесионера на централния плаж в Созопол заради дигите

Манолова: Борисов превърна и събирането на гласове за нова Конституция в мръсна сделка

Властта, която гази собствените си закони..., зове народът да ги спазва!?! ВИЖТЕ >>>

Как се заграбва плаж с шашми и защо НФСБ са готови да подпишат и пет конституции

Валерия Велева: Струва ли Конституцията два плажа?

Явор Дачков: Търгуват Конституцията срещу плажни ивици

 

 

 

 


143197