Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" ПОМАГА НА ХОР...

"ДНЕС" ПОМАГА НА ХОРА ДА СТИГНАТ ДО УРНИТЕГражданско движение "ДНЕС" инициира още по време на местните избори кампания в помощ на хората в неравностойно положение, които искат, но не могат сами да стигнат до избирателните си секции, за да могат да упражнят правото си на глас.
„Идеята ни беше наши доброволци в цялата страна да помагат с личните си автомобили на граждани в неравностойно положение да стигнат до избирателните секции и да упражнят конституционното си право да гласуват. След това получихме много обаждания и благодарности за оказаната помощ”, припомня Зинаида Георгиева, регионален координатор на "ДНЕС". 
И допълва, че през тази седмица за доброволците и екипите на движението в Плевенска област, а и в цялата страна, предстои поредната важна и отговорна национална инициатива в рамките на „ДНЕС помага”. В неделя ще се проведе първият в най-новата българска история референдум. И вече традиция движение "ДНЕС" ще се ангажира да помогне на хората, сподели още Зинаида Георгиева.

Подкрепата на доброволците от ДНЕС в Плевен ще бъде в две направления. В разговора научихме, че и сега доброволците вече правят организация за извозване на хора в неравностойно положение, тоест хора с двигателни проблеми, незрящи, трудно подвижни възрастни хора, до съответните избирателни секции в деня на вота. В помощ на плевенчани ще са всички 11 доброволеца в Плевен, но движението е отворено и за още доброволци, които да се включат в инициативата.
Освен това в офиса на гражданско движение "ДНЕС" в Плевен в деня на референдума ще се приемат и сигнали от граждани за нередности и нарушения в процеса на гласуване.
Обаждания ще се приемат в приемната на "ДНЕС" в Плевен на ул. „Васил Левски” 192, ет. 4, офис 413, на горещия телефон 064/994699, както и на 0884355443.
Регионалният координатор на движението увери, че през цялата седмица и особено в неделния ден и медиите ще получават информация за хода на инициативата. В оставащите до референдума дни екипът на "ДНЕС" в Плевен ще координира с избирателните комисии организационно дейностите за деня на референдума.
Приемната на "ДНЕС" в Плевен ще е отворена и на 27 януари от 8 до 18 часа.

22 Януари 2013

 


1483