Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "ДНЕС" представят пр...

"ДНЕС" представят проблемите, посочени от гражданите пред местната управа на КърджалиНа 09.04.2012 г., в сградата на община Кърджали се проведе работна среща между  представители на Гражданско Движение  на „ДНЕС” - Кърджали, Председателя на Общински съвет г-н Раиф Мустафа, заместник –кмета г-жа Елисавета Кехайова.

 

Целта на срещата бе да се обсъдят проблемите на  община Кърджали, поставени от населението във връзка с инициативата на „ДНЕС” – „Да определим и решим проблемите в нашата община”, с медиен партнъор вестник „Арда Нюз”, и да се потърси съдействието на институциите за тяхното решаване. 

 

Координаторът на „ДНЕС”- Кърджали Димитър Илчев представи най-острите проблемите според проведената анкета сред гражданите на общината:

 

40% от жителите на гр. Кърджали искат решаване на проблема с бездомните и безстопанствени кучета, показват резултатите от анкета. Проучването стартира на 24.01.2012 г., чрез онлайн гласуване в сайта на местната медия „Арда нюз”, а също и чрез попълване на анкетни карти и продължи до 29.02.2012 г.

 

Общо 2500 души са участвали в анкетата на „ДНЕС”, 1411-ма са гласували в сайтовете на медиите, а 1089 са попълнили анкетни карти.  Проучването имаше за цел да определи кои са най-важните за разрешаване проблеми на общината.

 

След проблема с безстопанствените кучета , на второ място анкетираните са посочили  състоянието на пътната настилка, следвани от организацията на движението в града и проблема с паркирането; недостига на детски площадки; чистотата; уличното осветление и озеленяването на града.

 

С резултатите от анкетата се запозна и  Омбудсмана на Община Кърджали г-н Хакиф Емин като бе лично информиран от областният координатор на движението Димитър Илчев.

 

 

Във връзка с проведената анкета, на електронната поща на вестника са получени и множество мнения и предложения с въпроси, извън посочените опции в анкетата. Най–много мнения и предложения има във връзка с растящата безработица.

 

Ето и мнението на Бахрие Елмаз: „Няма работа, това е. Къде са младите хора – няма ги, защо ги няма – защото няма работа. Не е ли проблем безработицата? Май всичко друго не е толкова важно. Какво приказваме за кучета или че някой няма къде да си паркира колата, когато няма работа за жителите.”


1859