Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / "Джи Пи Груп" с офиц...

"Джи Пи Груп" с официална позиция по повод изказването на Бойко БорисовРъководството на „Джи Пи Груп“ заявява категорично, че през всички години компанията е работила, съобразявайки се със законовите разпоредби и винаги е отчитала обществения интерес.

Това пише в официална позиция на ръководството на фирма "Джи Пи Груп" АД изпратена до медиите. Писмото е във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов от по-рано днес, че е възложил на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, "спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Във връзка със започналите проверки, засиленият обществен фокус и познавайки в детайли инвестиционния проект за доизграждане на АМ „Струма“, в частност изграждането на тунел Железница, за който проект бяхме избрани за изпълнител вследствие проведената открита процедура по реда на ЗОП, осъзнаваме, че има реална опасност от неспазване на графика за изпълнение на проекта, което създава риск от загуба на средства. Това ще наложи започнатите отсечки да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възстановена предоставената безвъзмездна финансова помощ за изграждане на „Автомагистрала „Струма“, финансирана от ОП „Транспорт 2007-2013 г.”.

Забавата в изграждането на посочените участъци на АМ „Струма“ е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени. Според официалната статистика през последните 5 години този пътен участък си е извоювал печалната слава на най-кървавото трасе в страната ни.

Ръководството на „Джи Пи Груп“ е категорично, че в така манипулираната медийна обстановка през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации, е достойно в името на бранда „Джи Пи Груп“ да депозираме пред Aгенция „Пътна инфраструктура“ отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница. Същото е в полза на обществения интерес от предотвратяване на огромните загуби на държавния бюджет и в подкрепа на пътната безопасност".

 

Източник: https://novini.bg/byl


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Следващите жертви на Борисов

Борисов с книга - "Моят приятел Доналд". Скоро на пазара (ОБНОВЕН)

Само... седем въпроса към Бойко Борисов

Бойко, а ти кога ще си ходиш? (ОБНОВЕНО)

Четвъртата власт - Бойкова власт, или как всяка диктатура започва с цензура и свършва с премахването ѝ от... народа! (ОБНОВЕНО)

Златното ДДС на всички властници

Да забравим за днес, че да си спомним за приватизацията от преди 30 години

АМАН ОТ АКЪЛ, ДАВАЩ НИ СЕ ОТ ПОЛИТИЦИ, ДОВЕЛИ НИ ДО ТУК!

 
 

 


78562