Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Любов ръжда не хващ...

"Любов ръжда не хваща": Симеонов пак "топи" АнгелковаДепутатите от НФСБ вероятно ще внесат втори сигнал срещу министъра на туризма Николина Ангелкова. Този път, че живее в къща, която не е нейна, и че не е посочила това обстоятелство в декларацията си. Това се разбра от думите на бившия вицепремиер и лидер на партията Валери Симеонов.

Преди дни от партията му внесоха сигнал срещу министърката в прокуратурата, която разпореди на КПКОНПИ да го провери. Вчера пък от държавното обвинение съобщиха, че започва и проверка на имотите, купени от фирмата на Симеонов СКАТ. Тази проверка също е по сигнал, но засега не се знае кой е подателят.

Миналата седмица Симеонов изнесе информация и за евтин апартамент на Ангелкова, но без да я назовава. Описанието на имота обаче съвпадна с жилището на министърката. Проверка на Mediapool показа, че за 10 години тя е закупила имоти на обща стойност над 1 млн. лева.

Сега лидерът на НФСБ направи същото, показвайки и снимки, които още през 2017 година са били публикувани в "ПИК". Симеонов обаче твърди, че е "получил информацията" без да знае, че снимките са публикувани там.

"Мога да продължа започнатата тема от няколко дни. Тъй като аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. По принцип е добре да се огледат всички, защото установяваме, че например действащ министър в момента с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е длъжен да го декларира. Става въпрос за един доста луксозен имот", каза той.

След това отново каза точния адрес на къщата - в кв. "Бистрица“ на ул. "Липа“. Имотът бил от 2 дка и половина, а къщата била луксозна, на два етажа.

"Най-интересното е в чий имот живее този министър. Редно е да бъде проверено“, подчерта Симеонов. Той не знаел чия е къщата, но и добави, че "ако излезе собственост на някоя групировка, ще бъде интересно".

"Така че доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията го е нямало този имот", добави той.

Отношенията между двамата са в центъра на политическите и медийните интриги отдавна. В продължение на близо две години докато беше вицепремиер Симеонов редовно критикуваше дейността на министърката на туризма по най-различни поводи, свързани със законността на заведения по морето и концесионирането на плажовете.

 

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ангелокав в ролята на жертва: Къщата, показана от Симеонов е на родителите на съпруга ми

Брутални лъжи! ОСТАВКА! >> С лични пари и от татко министър Ангелкова е купила имоти за над 1 млн. лв.

 

 


95870