Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / "Мегзит“ – приказкат...

"Мегзит“ – приказката на херцогинята, която се оказа режисиран фарсНа 27.11.2017г. британският принц Хари обяви годежа си с три години по-възрастната от него актриса с афроамерикански корени, един неуспешен брак зад гърба си и липса на благородно потекло – Меган Маркъл. Трета година не минава ден без светът да се занимава с тази история, която стартира като щастлива приказка за сбъдната любов, въпреки строгия протокол на британската корона и един куп правила, спазвани стотици години, които бяха нарушени само в името на това тя да се случи.

Всички се умилихме от решението на кралица Елизабет II да разреши този брак, макар, че назад в историята на британската корона чичо й – крал Едуард VIII абдикира в името на това да последва любовта си, защото просто не може да се ожени за разведената си любима, докато е крал, а сестрата на кралица Елизабет – принцеса Маргарет страда през целия си съзнателен живот заради неслучената любов с Питър Таусенд – вече разведен и с категорична забрана да бъде съпруг на принцеса, именно заради този „грях“.

Малко след обявяването на годежа, принц Филип – дядо на принц Хари, казва на любимия си внук: „С актирисите се забавляваш, в кралското семейство не се женим за тях!“, но на 19 май 2018г. бракът на принца и разведената американска актриса Меган Маркъл вече е факт. До олтара я отвежда престолонаследникът принц Чарлз, който е най-големият й фен в кралското семейство, може би защото сам е страдал цял живот от правилата, които са му пречили да бъде щастлив.

Милиони хора по света се вълнуваха от историята на Пепеляшка, която се случваше в реалния живот и като нас, някак си вероятно са били убедени, че истинската любов съществува и е способна на всичко.

Малко преди сватбата се появиха спекулации в британската преса за лошото отношение на Меган към бъдещите й роднини, в частност майката на бъдещия престолонаследник на британската корона – херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън. Тогава капризното поведение на Маркъл беше опрадано с напрежението около сватбата и всички провокации, които идваха от страна на баща й, брат й и сестра й, които се опитваха също да изживеят своите пет минути слава и да натрупат облаги от нея.

Но след сватбата капризите и неспазването на протокола продължиха, а персоналът на Меган я напускаше един след друг.

В момента, в който Хари и Меган обявиха, че няма да живеят в двореца „Кенсингтън“, а ще се преместят в собствено жилище в замъка „Уиндзор“ стана ясно, че различията между тях и принц Уилям и херцогиня Кейт са непреодолими.

Малко по малко започнаха да излизат странни факти за миналото на Меган, която твърдеше, че когато се е запознала с принц Хари не е имала никаква представа кой е той. Снимки и разкази на приятели от детството й доказаха, че тя е била обсебена от кралското семейство още като дете.

Три години след годежа им, принц Хари и Меган Маркъл вече имат своя първи наследник – Арчи, а тя си спечели прякора „трудната херцогиня“ – не случайно.

Всичко беше приемливо до момента, в който не обявиха публично в социалните мрежи, че се отказват от кралските си привилегии и искат да бъдат финансово независими. Това решение, оказва се несподелено с нито един член на кралското семейство дълбоко разстрои кралица Елизабет II, която наруши толкова много вековни правила само в името на щастието на внука си, но уви не бе достатъчно. Меган не може просто да си седи във „Фрогмор Котидж“ да бродира и да изпълнява представителните си функции на херцогиня.

Това стана ясно още когато внезапно в осмия месец на бременността си инкогнито се качи на самолета и замина за Щатите, за да празнува бременността си с най-близките си приятелки без да съгласува решението си с никого.

И така „Мегзит“, както нарекоха ситуацията медиите на Острова вече е факт, захаросаната приказка все повече започва да прилича на огромен фарс, а по средата на цялото това нещо е принц Хари, който като че ли е ням последовател на решенията на съпругата си, която иска да живее както тя си прецени и го прави с размах. Питаме се колко егоистично трябва да си настроена, за да пренебрегнеш благоволението на самата 93-годишна английска кралица, която е дала благословията си и те е приела в семейството си, макар, че съвсем не заслужаваш, а след това да й се „отблагодариш“ така. И ако беше истинска любовта към принц Хари, дали Меган нямаше да направи елементарни усилия да го накара да се чувства щастлив, заедно с цялото си семейство, знаейки колко е страдал от малък, вместо да го отведе на другия край на света, за да живее живота, който тя иска.

Ден, след като обявиха историческото си решение, скроено по време на 6-седмичния им престой в Северна Америка по време на Коледните празници – далеч от кралското семейство, Меган замина сама за Канада, където вероятно ще бъде новият дом на двойката и сина им, а там я чака Арчи, който бе оставен на грижите на най-добрата й приятелка Джесика Мълрони и бавачката му, защото тя много добре е знаела, че ще се върне скоро.

И като че ли именно, за да засенчи рождения ден на Кейт Мидълтън, с която Меган очевидно има най-голям конфликт – решението за абдикация от задължения в кралското семейство бе обявено именно вечерта преди празника на херцогинята.

Изводът – кралският живот очевидно не е за всеки, особено за треторазрядни американски актриси, с огромни амбиции, които не са имали представа как да държат чашата с чай пред кралицата до 35-тата си година, а след като са научили, че титлата идва основно и преди всичко с много отговорности, а след това привилегии избират „независим“ живот в родината си. Червеният килим в Холивуд и двореца са съвсем различни поприща, а за да си принцеса безупречният стил, високите токчета и усмивката, уви не са достатъчни!

Продължаваме да следим с интерес „Мегзит“ и цялата режисура на г-жа Маркъл.

 

Източник: http://epicenter.bg

 


120032