Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Отровното трио": Вр...

"Отровното трио": Време е да ги свалим от хеликоптера завинаги. Мутри вън!След като вчера стана ясно, че спасители са прекарали 11 часа, издирвайки оцелели в планината, а процесът е щял да бъде съкратен до максимум час, ако са разполагали с хеликоптер, днес премиерът Бойко Борисов се разходи с летателното средство по време на обичайните си напоследък инспекции. Това разгневи мнозина и предизвика реакции в социалните мрежи. Коментарът на основните организатори на протестите през последни над 100 дни, "Отровното трио", също не закъсня. Ето какво написаха те във "Фейсбук": 

Бългapия е eдинcтвeнaтa дъpжaвa в Eвpoпeйcĸия cъюз бeз cпacитeлни xeлиĸoптepи.

Преди дни планинските спасители направиха преход от 11 часа, за да помогнат на бедстващи туристи, а можеха да ги спасят и за час и половина, но не разполагат с хеликоптер...

Оправданието, че целият ресурс е насочен за справяне с пандемията не върви, защото всички виждаме какво се случва със здравната ни система в момента.

Световната статистика показва, че с 30% могат да намалеят случаите с фатален край, ако се спази правилото за „златния час” и се окаже помощ с въздушна линейка.

При инцидента с ПКП Караянчева, правителственият авиоотряд ѝ се притече на помощ заради счупената ѝ ключица на пътя между Шумен и Силистра...

Днес Борисов разходи министри и Шехеразада на хеликоптер и показа... строеж на магистрала.

Идват избори. Време е да ги свалим от хеликоптера завинаги. Начинът е един! Мутри, Вън! Оставка!

 

 

Източник: https://fakti.bg/

  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:  

Господин Борисов, слезте от хеликоптера. Слезте. Не мога повече да Ви гледам

Хаго Бабикян с приказка за Борисов 

На косъм от трагедия: Лавина за малко да затрупа скиор в Пирин 

Бимбалов за Борисов и хеликоптера: Повръща ми се 

Спасените туристи са добре, пренасят загиналия

 

 


143148