Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Сини" фенове се орг...

"Сини" фенове се организират за протест пред парламентаФенските фракции на "Левски" се организират от късния следобед днес в социалните мрежи за протест утре от 12 ч. пред Народното събрание.

Повод са последните събития - обвиненията срещу фактическия собственик на клуба Васил Божков и днешното изявление на изпълнителния директор Павел Колев, че клубът е в тежко положение и, че няма сигурност, че дори ще завърши сезона. Масло в огъня на недоволството на "сините" привърженици наля и заплахата от БФС да отнеме три точки от актива на отбора в първенството, ако до 5 февруари не бъдат платени 30 000 евро на мениджъри по заведени дела за обезщетения. При неплащане до 12 февруари пък следва изваждане на отбора от Първа лига. Освен това БФС глоби "Левски" с 2000 лв. за пропуснатия първоначален срок за плащането.

С това лошите новини за отбора не свършиха дотук. Дружество "Нове АД Холдинг", собственост на Васил Божков, излезе с изявление срещу действията на прокуратурата срещу Божков, но заедно с това твърди, че става въпрос за "овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб ("Левски")". 

За капак, в края на деня стана ясно, че вчера строителната компания "Главболгарстрой" е завела дело срещу "Левски" в Софийски градски съд. Фирмата си търси около 3 млн. лв. от клуба, като вероятно ще иска и обявяване в несъстоятелност.

В социалните мрежи левскарите все повече се обединяват около идеята за протест именно утре, като циркулират изчисления, че пред Народното събрание в 12 ч. ще има поне 5000 души. Причина за спешното свикване на протеста, изтъквана от повечето фенове, е че в почивните дни парламентът не работи и няма кой да ги чуе.

Сред коментарите под призивите обаче има и такива, че "според сигурни сведения" тарторите на агитките са били привикани тези дни в съответните полициейски управления да се подпишат под предупредителни протоколи, че няма да участват в масови събития извън стадионите, което може да доведе до сериозен отлив на желаещи да протестират. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

На живо: Борисов се среща с фенове на "Левски" + ВИДЕО от срещата!

Диагноза: Държавна хазартната зависимост

Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията

След Баневи, Арабаджиеви..., Ц. Василев: Най-богатият срещу властта! >> Васил Божков към феновете на Левски: Борисов не ми вдига, идете му на гости 5000-10 000

Какво поиска Васил Божков от феновете на "Левски"

 120939