Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / "Системата ни убива ...

"Системата ни убива ": Властта цинично и нагло се подиграва с децата ни! Позор! Няма да чакаме поредната лъжа!Днес бяхме подготвили флашмоб пред Министески съвет, с който искахме да заявим на политиците, че не вярваме на обещания пък били и на хартия, докато не видим резултати. Късно снощи излезе съобщение, за Пресконференцията в Министерски съвет за разкритието на убийството на Виктория Маринова. Решихме да не правим флашмоба от уважение към паметта на един човек, проявил съпричастност и активна подкрепа към нас.

За събитието имахме подкрепа от Пловдив и Силистра, за което много им благодаря.

Няколко министри вчера поеха ангажимент за реализиране на реформа и най- накрая политиките намериха своето финансиране, а не обратното.  Поне това заявява документът, с който управляващите се ангажират с приемането и гласуването на Закона за личната помощ и Закона за хората с увреждания както и с някои стъпки към реформирането на Медицинската експертиза и ангажимент към бъдещи стъпки в реформата.

На Коледа може и да празнуваме гласуван Закон за личната помощ, супер! Но! Може и да се окажем под украсена елха до палатката пред Парламента в поредното очакване или в поредната лъжа.  Много искаме този проблем да ни се махне от главата, но той упорито отказва да се махне от там и ние нямаме друг избор, освен да наденем ушанките и да протестираме до откат. Изключително трудно е да повярваме на обещания и ангажименти, пък били и на хартия.

Дано с днешните си действия стимулираме властта да направи необходимите крачки без колебание. Днес 17.30 пред Министески съвет. Мониторинг и коректив в действие. Няма да се оттеглим и няма да прекратим действията си, докато не видим резултати. Тази реформа и реализирането ѝ или по- скоро НЕреализирането ѝ са отговорност на Бойко Борисов.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Движение "ДНЕС": БРАВО БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ! >> Майките на деца с увреждания напуснаха срещата с властта, започват протести

Майките напуснаха парламента със скандал ВИЖТЕ >>

Системата ни УБИВА-ВСИЧКИ! > Министрите се подиграват с нас ! Продължаваме с безкомпромисно с действията си!

България скочи срещу Системата (ОБЗОР)

Майките: Г-н Премиер, ще изсипете 150 млн. в бездънна яма. Вече сте смешен!

Блъфиране и лъжи до безкрай... като с референдума! >> Майките на децата с увреждания се срещат утре с управляващите

Гневните български майки блокираха София с черни знамена

Ани Алашка за Борисов и протеста на майките: Егати държавата, щом културата е по-увредена от хората с увреждания

Сложиха Бойко Борисов в инвалидна количка

Българските майки: Оставка!


78471