Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / "Спасителят" Бойко н...

"Спасителят" Бойко ни избави от поредната злинаИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Болниците ще се оценяват по 10 критерия в специален сайт, разработен от пациентски организации. Според получените оценки някои лечебни заведения ще се сдобият със сертификат "Добра болница". Всичко това е ок, но къде ще можем да оценяваме "болничната сага", която се развива с пълна сила пред очите ни последните години, с активното участие на управляващите от ГЕРБ и техните патриоти-сателити?

Всичко започна с протестите на медицинските сестри, които бяха безочливо излъгани, че ще получат повишение на заплатите, премина през наглите злоупотреби с ТЕЛК-решения, от които се облагодетелстваха близки до системата служители и стигна до болничните. Видяхме и как се "лекуват" здрави хора, за да се източва НЗОК.

Всичко това ескалира последните дни, чрез решението първият ден от болничния да не се заплаща. Синдикатите от казионните КТ "Подкрепа" и КНСБ като по заучен сигнал скочиха на протест.

Кой им свирна? Разбира се, че ГЕРБ. И кога се сетиха? Пишман синдикатите уж се усетиха, но при свършен факт. Реакцията им е добре отиграна и консултирана предварително с премиера Бойко Борисов. Нищо чудно подведените разочаровани, които биха участвали в евентуална стачка, да спомогнат за предсрочни парламентарни избори, които да бъдат отново в полза на гербаджийската хегемония.

 

Борисов обяви, че подобна мярка няма да бъде внасяна в парламента.

 

Това, което наля още сол в раната с болничния е изявлението на социалния министър Бисер Петков. Дори без официално да е заложено в бюджетните закони за следващата година, нито да е минало през тристранния съвет за сътрудничество, управляващата коалиция реши да си плащаме първия ден от болничния... и изведнъж ГЕРБ и "Обединени патриоти" обявиха, че обмислят и намаляването на дните престой за лечение вкъщи.

Недоразуменията край нямат – решение на ТЕЛК-комисия от пазарджишката болница пък остави 12-годишно дете с аутизъм без право на помощи и личен асистент. Една от причините за това е, че от година в самата комисия няма специалист психиатър, който да поставя становища, когато се касае за състояние, свързано с психическо разстройство. Вместо от такъв, децата се преглеждат... от педиатър.

 

Недка Качукова и дъщеря ѝ

След седмица шум и драми около идеята първият ден от болничните да не се заплаща, напълно очаквано и както и в ред други случаи Вождът Борисов се появи и... я отмени. Той каза, че хората са прави да не я приемат, обеща да не я "входира" в парламента и отново ни заля обилно с добрината си.

 

 

Това е един от редовните, но изпитани за въздействие номера, които лидерът на ГЕРБ практикува още от първия си мандат. Създаваш си проблем, отвличащ внимание – решаваш си сам създадения проблем. Това си е чиста проба селско хитруване.

Без съмнение Борисов е присъствал на онзи съвет на коалиционните партньори, на който беше лансирана тази недоносена идея за болничните, с цел да обслужи нечии интереси. Но се скри зад гърбовете на коалиционните си партньори от "Обединени патриоти" и собствените си министри и депутати, за да изчака и види каква ще е реакцията на хората. И накрая да се яви като досущ Бог-спасител.

 

Разбира се, едва ли е останал идиот, който още да се лови на тези селски номера. Интересни са обаче приближените му, най-вече Менда и Горанов, които цяла седмица кършеха пръсти, за да обясняват колко добро и важно е това предложение, за да се спре с фалшивите болнични, ползвани за почивки в Гърция. Те удобно подминаваха факта, че такива болнични се ползват основно от техни близки по шуро-баджанашка линия, назначени в държавната администрация. Но понеже няма как да ударят само по своите, решиха да накажат всички, включително и коректните граждани в тази държава. Много важно, че така със замах се зачерква презумпцията за невинност и всички работещи българи са обявени предварително за мошеници и престъпници.

Новините за всички тези безумия са само в рамките на броени дни, на фона на затихналите протести на медсестрите.

Как да оценим всичко това, щом ще можем да оценим болниците? Как да оценим системата, която ни убива и краде от парите ни за здравеопазване?

В държавата, в която ни управляват мозъчни инвалиди, няма как ти самият да претендираш на нетрудоспособност. В страната, където ни заграбват мозъчно болни хора, нямаш право да се лекуваш спокойно и евтино.

Парите за осигуровки, които се отделят от мизерните ни заплати няма да стигнат до нас нито под формата на болнично лечение, нито под формата на пенсии, защото отдавна вече ще сме на Оня свят.

Да живее СПАСИТЕЛЯТ НАШ! Да се свети името му – неговото и на министрите наши!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Както обяви Информационен сайт "ДНЕС" в понеделник, така и стана! ВИЖТЕ >> Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничните

Синдикатите излизат на национален протест, въпреки решението на Борисов да не пипа болничните

Нов брутализъм от властта! Очаквайте... Борисов да спре и това безумие! >> След платения болничен, мислят да орежат и дните за лечение вкъщи

Манолова иска 82 млн. лв. повече за изследвания и профилактика в бюжета на НЗОК (видео)

Борисов май пак иска да се... самосваля..., синдикати отдавна няма! >> Национален протест готвят КНСБ и КТ ”Подкрепа”заради болничните

КТ "Подкрепа" със стачна готовност заради казуса с болничните

КНСБ: Управляващи създават недоверие между българи в осигурителната система

С това темпо... всички в чужбина! >> Правителството намалява болничните, издавани от личния лекар

Обещаните 50 милиона за сестрите изчезнаха… или как цяло едно правителство се дави в лъжи

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Не ни лъжете, г-н вътрешен министър! Именно политиците са отговорни за далаверата ТЕЛК

Болните не ги лекуват у нас... Чакат ни да полудеем

Ще се спасяваме ли пак, а? Този път болниците!

 

Резултат от изображението за медицински сестри протест

 

 

 


117221