Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / "Тракия" е блокирана...

"Тракия" е блокирана заради финала "Локо" (Пд) - "Ботев" (Пд) в СофияФутболни фенове блокираха АМ "Тракия" в посока София часове преди футболния двубой между "Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) за Купата на България на Националния стадион "Васил Левски". Претъпкани автобуси, превозващи агитките на двата тима, са задръстили двете ленти към столицата, леки коли с фенове спират безразборно по пътя, возещите се в тях слизат и псуват агитките на противниковия отбор, описва flagman.bg. Най-натоварен е участъкът между София и "км 40" от аутобана. Проливен дъжд допълнително затруднява движението.

На място е изпратен почти целият наличен състав на полицията в Пловдив, които още от Града под тепетата опитват да контролират трафика. По магистралата има екипи на жандармерия, охранителна полиция и КАТ. Извършват се постоянни проверки, но въпреки това много от пътуващите към София екзалтирани фенове проявяват пълно безхаберие към закона – спират в аварийната лента и по отбивките, изпреварват в аварийната лента, надуват клаксоните и всяват хаос.

Бензиностанциите по магистралата в проблемния участък са затворени. Очакванията са до 18 ч. днес ситуацията да остане непроменена. В 16:40 ч. на 91 км на АМ "Тракия" стана тежко ПТП между два леки автомобила, което задръсти изцяло двете ленти в посока София. Тапата след всяка изминала минута в посока столицата ще става още по-дълга.

 

Източник:https://www.segabg.com/


99524