Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / “ДНЕС” алармира за л...
“ДНЕС” алармира за лоши пътища и липса на маркировка в Шуменско

“ДНЕС” алармира за лоши пътища и липса на маркировка в ШуменскоЗа сериозни неуредици в Шумен и общината алармираха днес представителите на Гражданско движение “ДНЕС” в Шумен. На пресконференцията бяха поканени и всичките шест депутати от областта, които трябваше да се запознаят с резултатите от анкета сред шуменци за проблемите им, но никой от тях не се появи.

Пет са главните проблеми в Шуменско, които с отговорите си са набелязали 1 500 жители на общината – безработицата, лошата инфраструктура, бездомните кучета, поддръжката на междублоковите пространства и реда и сигурността. Всички те са стари, но са актуални, признаха от "ДНЕС".

Един от най-сериозните проблеми според членовете на сдружението е състоянието на междуселската пътна мрежа, по която ежедневно пътуват десетки деца, за да стигнат до средищните училища. “Пътищата между някои села са в окаяно състояние и шофьорите се чудят от къде да минат. Но в крайна сметка става дума за живота и здравето на нашите деца”, заяви членът на Координационния съвет на "ДНЕС” Дафинка Атанасова.

На много възлови кръстовища в Шумен пък липсва маркировката на пешеходните пътеки, което крие сериозен риск за пешеходците. Членовете на движението са заснели проблемните участъци и са пратили диск със снимките на кмета Красимир Костов, който обаче до момента не е отговорил.

"ДНЕС” – Шумен сигнализира и за много занемарени детски площадки в областния град, които крият реална опасност за играещите деца. Отговорникът за гражданската приемна Стилияна Атанасова посочи и най-проблемите площадки – на зелената площ до РУМ, в кв. “Херсон”, до болницата, зад читалище “Тодор Петков” и др. “Това “пари няма, чакайте” винаги се урежда след нечия смърт. Трябва да се постоянства и да се алармира за проблемите, това е нашата работа”, подчерта Дафинка Атанасова.

 

Източник: ТопНовини

 

18.06.2012

 

 

 

 

 

 

 

 


288