Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ – Ловеч иници...
„ДНЕС“ – Ловеч инициира среща с кмета на града Минчо Казанджиев, на която запита: „Ще чакаме ли да бъде премазан човек по релсите на ЖП гарата, намираща се почти в средата на града или ще отворим най-сетне подлеза?”

„ДНЕС“ – Ловеч инициира среща с кмета на града Минчо Казанджиев, на която запита: „Ще чакаме ли да бъде премазан човек по релсите на ЖП гарата, намираща се почти в средата на града или ще отворим най-сетне подлеза?”По инициатива на Гражданско движение „ДНЕС”се проведе среща с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев. На нея присъстваха председателите на съвета на домоуправителите от жилищните комплекси „Никола Фичето”и „Младост”, компетентните органи от Общината по УТ, граждани, заинтересовани от казуса, журналисти. 

На срещата се обсъди проблема с преминаването на граждани, в това число ученици от училищата СПУ „Баба Парашкева”, Математическа гимназия, служители и медицински персонал на градска болница и живеещите в жилищните комплекси, през неохраняемите коловози на „Гара Ловеч”, която по стечение на обстоятелствата се намира почти в средата на града. На срещата представителите на „ДНЕС“ настояха, че са поставяли този въпрос нееднократно на други срещи, макар и провеждани по други поводи. Тогава са получавали положителни индикации във връзка с решаването на проблема,  носещ големи рискове за преминаващите хора. През годините, обаче единственото действие на Общината е затварянето на съществуващия подлез. Основният въпрос, който се зададе към Кмета и компетентният му антураж беше: ”Ще се чака ли по, типично български начин, да бъде премазано дете или друг гражданин, трябва ли да има човешка жертва, за да се задейства моментално „общинската машина”?

Кметът, след като благодари за будна гражданска отговорност, даде да се разбере, че не е лека работа да се изчисти един подлез, да му се сложат две полицейски камери или да се отделят 300-350 лв. от многомилионния бюджет на Общината за заплата на един човек, който да се грижи за чистотата на подлеза и безопасността на преминаващите през него хора. Все пак политикът в него заговори, тъй като казусът касае почти половината избиратели в Ловеч и той пое отговорно ангажимент проблемът да се постави на обсъждане от Общински съвет и да се направи всичко възможно за неговото решаване в кратък срок.


794