Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ – Враца, в съ...
„ДНЕС“ – Враца, в съобщение до медиите, настоява за прозрачни и честни избори и се ангажира да помогне на трудноподвижни хора да се придвижат до своите секции

„ДНЕС“ – Враца, в съобщение до медиите, настоява за прозрачни и честни избори и се ангажира да помогне на трудноподвижни хора да се придвижат до своите секцииГражданско движение  „ДНЕС” – Враца  разпространи съобщение до местните медии, че се включва в изборите за  Европейски парламент като неправителствена организация, която ще участва с доброволци-наблюдатели.

За нас като гражданска организация,  се казва в него, е важно изборите да бъдат прозрачни и честни. Затова отново  призовахме българските политици публично да изразят своето отношение към порочните изборни практики като купуване на гласове, неясно финансиране, оказване на натиск върху групи избиратели... Гражданско движение „ДНЕС”  призова кандидатите за членове на Европейския парламент да поемат ясни ангажименти за политическа почтеност и открит диалог с гражданите, които ги избират. Пак по традиция Движение „ДНЕС” се ангажира да проследи дали в хода на предизборната кампания кандидатите спазват клаузите на парафираното от тях споразумение.

„ДНЕС“ – Враца подчертава, че по време на изборния ден  Движението отново ще инициира и своята  доброволческа кампания „ДНЕС помага“, за да  се окаже съдействие на трудноподвижните и самотни възрастни хора, както и на граждани с физически и зрителни увреждания да се придвижат безпрепятствено до избирателните си секции.

Ние, от Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”, вярваме, че само заедно и обединени в общата кауза за прозрачна и честна политика и при наличие на активно гражданско общество, можем да постигнем по-добро бъдеще за нас и своите деца. Да започнем от днес!

Приканвайки своите симпатизанти и приятели да се включат в инициативата, „ДНЕС“ – Враца припомня, че подробна информация може да се получи в приемната на Движението в града и дава телефон за справки:  0877 693 713


1341