Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / „ДНЕС“ - Кърджали по...
„ДНЕС“ - Кърджали подкрепя инициативата за всеобщо гласуване

„ДНЕС“ - Кърджали подкрепя инициативата за всеобщо гласуванеВ навечерието на Коледните празници НДСВ - Кърджали и Гражданско движение „Днес" започнаха регионална подписка за всеобщо гласуване.

 Първи в подкрепа на инициативата се подписаха Здравко Карамитев , областен  председател на НДСВ, Димитър Илчев, национален координатор на доброволците на Гражданско движение „ДНЕС“ и Лариса Карабашова, областен координатор на Движението.

„Целта й е да се намери широка обществена подкрепа за въвеждане на специален пакет от стимули за всеобщо гласуване. „Убедени сме, че единственият справедлив начин за избор на легитимни управляващи органи в България, който разбива задкулисието и удря силно по търговията с гласове минава през всеобщото гласуване.

Само всеобщото гласуване може да неутрализира изкуствено високата стойност на гласовете, събирани в някои специфични групи на обществото", смятат организаторите.

„Пунктът за събиране на подписи в Кърджали е на бул. „България" №31 (военен блок), вх. В, ет.1(офис НДСВ).  Глас в подкрепа на задължителното гласуване на електронната подписка може да се даде и на  адрес www.peticiq.com/66937". 

 

27.12.2013