Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ - Варна се вк...
„ДНЕС“ - Варна се включи в консултативен съвет в подкрепа независимата кандидатура на доц. д-р Христо Бозов за кмет на града

„ДНЕС“ - Варна се включи в консултативен съвет в подкрепа независимата кандидатура на доц. д-р Христо Бозов за кмет на градаКакто протестите и гражданското недоволство тръгнаха от Варна, така и след местните избори за кмет, морската столица може и трябва да стане работещ град, модел за управление за цялата страна. Това заяви на среща с граждански и неправителствени организации независимият кандидат за кмет и доскоро временно управляващ града, доц. д-р Христо Бозов.

Той подписа меморандум за подкрепа на изборите с различни партии и много граждански сдружения, патриотични организации и професионални съюзи, с което положи основата на едно по-широко бъдещо участие на гражданското общество в управлението на града. Гражданско движение „ДНЕС“ - Варна също подкрепи доц. Бозов и подписа меморандума, а областният координатор Райка Драганова изрази надеждата на Движението, че с работата си всички представители на варненската общественост ще помогнат за преодоляване на негативите от досегашния управленски модел и ще дадат на варненци необходимото, за да имат самочувствието, че живеят в морската столица на България.

Ако бъда избран, ще управлявам Варна с този Граждански съвет, чиито основи полагаме днес с вас, увери присъстващите на срещата Бозов, който смята да се консултира с експерти и специалисти по всички предстоящи решения, които взема администрацията в здравеопазване, социална политика, бюджет и образованието.

Гражданският съвет ще бъде отворен за всички желаещи организации, които имат желание да помагат в работата на общината за благоденствието на града. След победа на изборите единият от заместниците ми ще отговаря за връзки с гражданите, обяви още доц. Христо Бозов.

Общо 10 партии, сред които БСП, България на Гражданите, ”Зелена партия”, Българска социалдемокрация, Нова Алтернатива и 20 неправителствени и граждански организации подкрепят независимия кандидат за кмет на Варна, който в навечерието на изборите на 30 юни води убедително по доверие сред варнеци пред останалите 8 съперници. 

 

 


1107