Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС”: ЕДИНСТВО И С...
„ДНЕС”: ЕДИНСТВО И СЪГЛАСИЕ СА НУЖНИ НА БЪЛГАРИЯ! Движението призова участниците в КСНС при Президента да седнат на една маса и да постигнат съгласие в името на бъдещето на страната

„ДНЕС”: ЕДИНСТВО И СЪГЛАСИЕ СА НУЖНИ НА БЪЛГАРИЯ! Движението призова участниците в КСНС при Президента да седнат на една маса и да постигнат съгласие в името на бъдещето на странатаНа 17 юни 2014 г., вторник, пред сградата на Президентството десетки привърженици на Гражданско движение „ДНЕС” организираха символична кръгла маса, на която присъстваха „лицата” на основните политически партии. От месеци „ДНЕС” отправя призив към тях за постигане на съгласие и консенсус по основни национални приоритети, което да доведе до осигуряване на просперитет на нацията и държавата. Днешната акция цели да подсети, че е крайно време за реални действия в името на доброто бъдеще на страната ни. Всички политически партии бяха призовани да изработят приоритети за извеждане на страната от кризата и да ги следват.

 

“Ние, гражданите на България – суверенът, не сме съгласни да сме най-бедните и най-болните в Европа, да бъдем ежедневно ограбвани и тормозени, да сме неми свидетели на разоряването на страната ни, да сме безчувствени свидетели на аморални политически интриги и действия” – заяви Галя Николова от „ДНЕС”. „Покажете ни, че сте истински българи! Покажете ни, че все още сте в състояние да направите решителна, национално отговорна постъпка, в името на по-добрата България!” – обърна се към политиците тя.

 

 

 

Галина Николова изчете призив към партиите и институциите, в който се казва: „Искаме национално СЪГЛАСИЕ по основни приоритети: държавно управление, демография, социална политика, икономическа и финансова политика, образование, здравеопазване. Покажете ни, че сте истински, български, наши, на гражданите политици! Покажете ни, че все още сте в състояние да направите решителна, национално отговорна постъпка, в името на по-добрата България! Настояваме за национална кръгла маса, на която политическите партии да постигнат съгласие и единство за приоритетите пред България и да работят за тяхното изпълнение. Партиите, които не следват приоритетите за извеждане на страната от кризата, да се оттеглят от участие в политическия живот.”

 

 

Събитието се организира като част от инициативата „Единна България”, стартирала през есента на миналата година и привлякла редица общественици, изявени личности, граждански, синдикални и работодателски организации. Целта на „Единна България” е постигане на широко национално съгласие и обединение, за разрешаването на основни за България проблеми и теми, в т.ч. държавно управление, демография и социална политика, икономическа и финансова политика, образование, здравеопазване и др. Чрез тази инициатива „ДНЕС” се стреми да реализира стремежа и убеждението си, че само чрез национално обединение и съгласие между граждани, институции и политици е възможно постигането на желания от всеки български гражданин по-добър стандарт на живот, спокойствие, сигурност и благоденствие.

 

 

В името на тази основна цел „ДНЕС” призовава всички национално отговорни политици, управленци и обикновени граждани, заедно да преодолеем противоречията помежду си и да обединим усилията си с мисъл за бъдещето на родината ни!

 

 

 

ПРИЗИВ НА УЧАСТНИЦИТЕ В СИМВОЛИЧНАТА КРЪГЛА МАСА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО:

 

НИЕ, гражданите на Република България, СУВЕРЕНЪТ –

 

НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ


 • да сме най-бедните в Европа;
 • да сме най-болна и най-застаряваща нация в Европа;
 • да емигрираме в търсене на по-добър живот;
 • да сме безсилни свидетели на ежедневните неволи на децата и родителите ни;
 • да бъдем ежедневно ограбвани и тормозени;
 • да бъдем низвергнати в собствената си родина;
 • да бъдем неми свидетели на разоряването на страната ни;
 • да сме безучастни свидетели на аморални политически интриги и действия;

 

НИЕ, гражданите, НАСТОЯВАМЕ:

 

 • Политическите партии да постигнат съгласие за национална кръгла маса;
 • Политическите партии да постигнат единство за приоритетите пред България и да работят за тяхното изпълнение;
 • Политическите партии, които не следват приоритетите за извеждане на страната от кризата, незабавно да напуснат управлението.

 

НИЕ, гражданите, казваме:

 

Вие, политиците, сте ни длъжници! Длъжни сте да постигнете СЪГЛАСИЕТО за развитие и просперитет на страната ни!

 

Това ни е необходимо! Искаме го! Сега! Днес!

 

Искаме резултат! Искаме най-сетне отговорност и държавническо отношение!

 

Искаме национално СЪГЛАСИЕ по основни приоритети: държавно управление, демография, социална политика, икономическа и финансова политика, образование, здравеопазване.

 

Покажете ни, че сте истински, български, наши, на  гражданите, политици!

 

Покажете ни, че все още сте в състояние да направите решителна, национално отговорна постъпка в името на по-добрата България!


3790