Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Габрово отн...
„ДНЕС” – Габрово отново с „неудобни” въпроси към Общината

„ДНЕС” – Габрово отново с „неудобни” въпроси към ОбщинатаВ приемната на Гражданско движение “ДНЕС” - Габрово са постъпили множество сигнали, въпроси и предложения на граждани, които областният координатор на Движението Анатолий Антов разпространи в местните медии. Организацията на „ДНЕС” в Габрово настоява да бъде обърнато внимание и да бъдат дадени адекватни отговори, отнасящи се пряко до града.

В писмото до медиите пише: 

“Какво наложи изсичането на дърветата по брега на р.Синкевица, (приток на р. Янтра), в участъка на ул. “Чардафон”? Ще бъде ли залесен отново този участък и кога ще стане това? Какво наложи тоталното разораване на прилежащата градинка (на снимката), която беше една от малкото зелени площи в града? Как и кога ще бъде възстановена? 

По градоустройствения  план на града, след приключване на Водния проект, трябваше да бъде изграден десният тротоар по ул. “Неофит Рилски”. Същият бе изграден до кръстовището с ул. “Т. Иванов”. Участъкът около съборения цех на “Г.Генев” остана без тротоар. 

Затова гражданите питат: Защо не бе изграден тротоарът?  Пренасочени ли са сумите за изграждането му и ако да – къде? 

Знаем, че  Община Габрово изтегли заем от 3 800 000 лв. точно за цялостното възстановяване на тротоарите. Какво стана с тази сума и използвана ли е по предназначение? С какви пари след време ще се изгради този тротоар?” 

Организацията на “ДНЕС” в Габрово изпрати писмо и до Председателя на Общински съвет – Габрово Николай Сираков, в което също поставят въпроси. 

“По повод публикацията в една от електронните габровски медии, озаглавена “За лицемерието, наречено популизъм” и въпроси на граждани до нас, ГД “ДНЕС” пита влезли ли са в сила гласуваните наредби на ОС и поправките към тях, тъй като в тридневен срок не са публикувани в местен всекидневник”. 

„ДНЕС” - Габрово призовава за по-голяма информираност на гражданите чрез публикуване на дневния ред на предстоящите сесии и взетите решения в местните печатни медии. По този начин доброволците от Движението се надяват, че ще се постигне от части очакваната прозрачност в управлението.


1215