Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” – Ловеч орган...
„ДНЕС” – Ловеч организира среща с депутати по въпроса за училищна спортна зала

„ДНЕС” – Ловеч организира среща с депутати по въпроса за училищна спортна залаГражданско движение „ДНЕС”- Ловеч проведе среща с депутатите Корнелия Маринова от ГЕРБ, Венцислав Лаков от Атака и  Димитър Горов от  КП  «Коалиция за България». 

На срещата присъстваха общинското ръководство в лицето на кмета Минчо Казанджиев и зам. кмета,  отговарящ за културата, образованието и спорта - Петко Петков, Председателят на  „КНСБ”и журналисти от местната медия „Народен Глас”. Заинтересован присъстващ беше Директорът на ОУ „Д-р  Димитър Димов”. 

Водещият срещата юристът-доброволец Илиан Илиев, направи кратка ретроспекция на Движение „ДНЕС”и запозна присъстващите с най-значимите мероприятия инициирани на национално ниво, като организирането и осъществяване на подписка срещу терора на монополите, разкриване на приемни в цялата стана, в които доброволци отдават труда и времето си в полза на гражданите и обществото. 

Ангел Заимов – областен координатор на доброволците на Движението насочи вниманието на участниците в срещата към нейната същност, а именно изграждането на спортна зала към ОУ „ д-р Д.Димов”, която приоритетно беше заложена в предизборните обещания на горе споменатите партии. Той подчерта, че същите тези партии са използвали в предизборните си обещания темата за изграждане на такава още в мандата на 41-то НС, но това не се е случило.Заимов зададе въпроса дали и сега ще стане същото. 

При възникналия дебат след експозето на Заимов, кметът Минчо Казанджиев, пое ангажимента да вкара на следващото заседание на Общински съвет казуса с така необходимия салон и да работи по неговото осъществяване. Присъстващите депутати увериха, че ще  съдействат чрез своите партийни представители в Общинския съвет да бъде подсигурен бюджет, който да получи одобрение през идващата 2014 г. 

Всички присъстващи депутати и директорът на училището благодариха на представителите на  „ДНЕС” за проявената гражданска активност.

 

 


800