Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” с активно уча...
„ДНЕС” с активно участие в изборния ден в Кърджали

„ДНЕС” с активно участие в изборния ден в КърджалиГражданско движение „ДНЕС” ще участва активно в изборния ден в Кърджали със свои наблюдатели в почти всички избирателни комисии, съобщи кърджалийската телевизия „Източни Родопи”. 

„Целта на нашите доброволци е да обхванем всички 11 хиляди избирателни секции в страната, за да следим избирателния процес. Ако констатираме някакви нарушения, ще сигнализираме съответно РИК и ЦИК, както и медиите.”, информира координаторът на „ДНЕС” Димитър Илчев. 

В репортажа си телевизията напомни за нарушения от Кърджали, за които именно Гражданско движение „ДНЕС” сигнализира на последните избори – че масово липсват протоколи за придружители на хора с увреждания. След намесата на доброволците на „ДНЕС” това беше своевременно поправено и няколко души с различна степен на инвалидност успяха да гласуват. 

По време на изборния ден Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” отново ще инициира и своята национална доброволческа кампания „ДНЕС помага“. Както вече сме доказали, нашите доброволци винаги са в готовност по време на избори или референдуми да оказват съдействие на трудноподвижните и самотни възрастни хора, както и на граждани с физически и зрителни увреждания да се предвижат безпрепятствено до избирателните си секции.


1509