Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” с благодарств...
„ДНЕС” с благодарствено писмо. Работата на юристите-доброволци на Движението връща вярата на хората.

„ДНЕС” с благодарствено писмо. Работата на юристите-доброволци на Движението връща вярата на хората.Гражданско движение „ДНЕС” получи поредното благодарствено писмо, следствие на работата на юристите - доброволци в приемнитена Движението. Многократно сме се убеждавали, че гражданите се обръщат към доброволците на „ДНЕС” като към последна инстанция за разрешаване на проблеми от различен характер, свързани с монополите и институциите. Спечелените съдебни дела, както и оказаната помощ на съгражданите ни, ни дава сили и увереност, че може да постигнем целите си.

 

Предлагаме на вашето внимание писмото на Даниела Панева от Хасково, която след дълги перипетии след закупуването на уред на изплащане, разрешава проблемите си с помощта на адвокатите от приемните на „ДНЕС” и след като й е било отказано съдействие от Комисията за защита на потребителите.

 

„Здравейте!

 

Казвам се Даниела Панева на 33 г. от Хасково. Искам да благодаря за съдействието на адвокат Илчев от Пловдив и адвокат Василев от Пазарджик, които допринесоха за успешното решаване на моя случай.

 

Накратко става въпрос за следното: През 2006 година подписах договор за изплащане на уред с определена банка. След година изплатих уреда и приключих взаимоотношенията си с банката (или поне аз смятах така). През м.юни т.г. получих писмо от кредитодателя, че съм длъжник по овърдрафт, за който не знаех и за да закрия сметката си, трябва да платя лихви за забавяне и такси обслужване за периода от 2007 г. до сега.

 

След няколкомесечно обикаляне по банкови клонове и институции, включително Комисията за защита на потребителите, която ми отказа помощ, най-после преди около 2 седмици получих писмо от централата на банката, с което ми се извиняват и уведомяват, че сметката ми ще бъде закрита. Трябва да кажа, че това нямаше да се случи и без съдействието на служителка на банката на високо ниво, която обеща, че ще направи всичко възможно решението да е в моя полза.

 

Гореспоменатите адвокати и служителката на банката, чието име няма да спомена, върнаха вярата ми в хората и българските институции.”

 

 

28.11.2014


1250