Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС”-Кърджали напр...
„ДНЕС”-Кърджали направи отчет пред съгражданите си и прие нови членове

„ДНЕС”-Кърджали направи отчет пред съгражданите си и прие нови членовеОбщинската организация на доброволците на „ДНЕС” в Кърджали направиха отчет на дейността си пред своите симпатизанти и съграждани. Координаторът на доброволците Лариса Карабашова запозна присъстващите със свършената работа през месец септември и пожела на присъстващите ползотворна и успешна нова работна година.

Преди месец се учреди структура на движението в Крумовград. Членове и симпатизанти на „ДНЕС” от град Кърджали присъстваха на учредяването, като запознаха присъстващите с дейността и целите на Движението. Създадоха се нови контакти и бяха обсъдени съвместни инициативи в бъдеще. В началото на месец септември се подписа политическо споразумение за „Политическа почтеност и толерантност” от девет политически партии, участващи в изборите. 

Димитър Илчев – областен координатор на  „ДНЕС”, запозна присъстващите с работата на общинската структура на Движението в град Кърджали и предложи да се приемат нови членове, да се разшири организацията на „ДНЕС” с цел по-добра работа и координация. 

Членове и симпатизанти на Движението ще участват като доброволци в инициативата на движението „ДНЕС помага” като в изборния ден ще помагат на хора в неравностойно положение и инвалиди да стигнат до изборните секции да упражнят своето конституционно право на глас. Доброволци на Движението ще следят и за нарушения в изборния ден. 

Василка Демирева и  Мария Лефтерова  запознаха присъстващите с работата в гражданската приемна на „ДНЕС”, в която заедно с адвокат-доброволец приемат сигнали и жалби на граждани. Те споделиха  интересни случаи, с които са се сблъскали и увериха,че ще продължават в този дух да помагат на хората и да бъдат полезни в полза на гражданското общество.


1498