Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Германският вестник ...
Германският вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“: Разочарованието от корупцията и непотизма в България е голямо

Германският вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“: Разочарованието от корупцията и непотизма в България е голямоПротестиращи в България призовават правителството да подаде оставка от седмици. Разочарованието от корупцията и непотизма е голямо. Но премиерът Борисов блокира и гледа към (редовните) избори през 2021 г.

Това твърди в своя статия кореспондентът за Югоизточна Европа на влиятелния германски вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ (FAZ) Михаел Мартенс. Това е пореден материал в европейската преса по повод нестихващите антиправителствени протести у нас.

„Нарастващ гняв, неясни перспективи: Ето как би могло да се опише протестното движение в България, което предизвиква вниманието на международната преса вече от три седмици“, твърди статията.

 

"Демонстрантите парализираха трафика в части от центъра на София и се заканват да продължат, докато техният призив за предсрочни избори не бъде изпълнен. Участниците са разнообразна смесица от правителствени противници от почти всеки цвят.

Има привърженици на опозиционната Българска социалистическа партия, която обаче не може да се надява да извлече дивиденти от протестите. Мнозинството от демонстрантите са с недоверие към бившата управляваща партия поне толкова, колкото към консервативно-националистическата правителствена коалиция на премиера Бойко Борисов. Сред демонстрантите са и екоактивисти, и проруски български националисти" пише още Мартенс.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Гражданин във фейсбук: Хора това са най-силните, борбени, смели българи и българки тази нощ! Респект към всички тях!

Американският „Лос Анджелис Tаймс“: При Борисов селска България се превръща в страна призрак...

Хаджигенов от „Отровно трио“: Всички заедно за постигане на целта – ос-тав-ки-те!

Една от тактиките на Борисов е да докара и протестиращи и непротестиращи... до пълна депресия...

 

 


132221