Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / „Международникът“ се...
„Международникът“ се произнесе* >> Борисов недоволства на Конгреса на ЕНП: С такава дисциплина няма как да спечелим избори*

„Международникът“ се произнесе* >> Борисов недоволства на Конгреса на ЕНП: С такава дисциплина няма как да спечелим избори*Българският премиер Бойко Борисов направи изказване и видимо не беше доволен от дисциплината в залата. С такава дисциплина в партията ние няма как да спечелим, каза той. Според него големите проблеми в Европа са два – брекзит и Европа на няколко скорости.

По-рано днес Борисов беше приет от финландския си колега Юха Сипила.

Финландия поема председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2019 г. и поздрави България за ролята ѝ на председател през първата половина на тази година.   

Делегатите на конгреса на ЕНП избират водач за евроизборите чрез таен вот.  Изненади са малко вероятни. Шансовете са на страната на германеца Манфред Вебер, който има сериозна политическа подкрепа от редица евролидери.

Финландецът Александър Стуб вероятно ще загуби битката срещу консервативния си германски съпартиец. Победителят ще претендира догодина за един от най-важните постове в ЕС – председател на ЕК.

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://btvnovinite.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ГЕРБ избра Вебер. ЕНП решава да изключи ли партията на Орбан

Предсрочните избори догодина могат да бъдат избегнати, само ако се направят сега

Политолог: Ако не можем да излъчим алтернатива, заслужаваме най-лошата си съдба

Към Борисов* >> Бой по бедните

Борисов става все по-безсилен. Какво предстои


80848