Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НЯМА ...
„ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ РЕКЕТИРАТ” ! Протестите продължават!

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ РЕКЕТИРАТ” ! Протестите продължават!23-ти пореден протест срещу произвола на Столична община организираха Гражданско движение „ДНЕС“ и фейсбук-групата „Не, на данък паркинг“. 

Граждани се събраха на символична протестна акция пред сградата на Столична община на ул. „Московска” 33 с плакати „Не, на рекета!“, „София е и наша!“ и „Не, на данък паркинг!“. „ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Няма да позволим да ни рекетират!”, скандираха те. Протестиращите направиха поименно преброяване на общинските съветници, които са гласували скандалната Наредба за паркиране и, пренебрегвайки гражданите, които са ги избрали. Софиянци носеха и портретите на столичните съветници, гласували „за” дискриминационната наредба. „ДНЕС” и „Не, на данък паркинг!” считат тази демонстрация на безхаберие и неглижиране на исканията на протестиращите от страна на Общината за повече от неприемлива“, заяви Ирена Пейкова от ГД „ДНЕС”. Ще бъдем пред Общината, защото искаме диалог. Искаме да бъдем чути от администрацията най- после! Надяваме се, че до този момент не са ни чули, защото протестите ни бяха вечерни. Ето, ние сега ще предоставим възможността да ни чуят и през работно време. Сега сме вече възможно най-близо до тях и дано ни чуят!!!

„Няма да спрем да протестираме докато не се изпълнят исканията на софиянци! Настояваме да спре дискриминацията по местоживеене! Настояваме да се чуят исканията на хората с увреждания! Да се вслушат в исканията на родителите! Настояваме да се обърне внимание на браншовите организации, на които се пречи на ежедневния трудов процес. Искаме прозрачност при ценообразуването!” беше категорична Пейкова.

"Три месеца ние, гражданите, търсим диалог със СО, за да бъдат премахнати недомислиците, приети с новите правила за паркиране. Оказахме административен и уличен натиск, но не срещнахме желание от общинарите за реално решаване на проблемите", категорична бе Гергана Владкова – лидер на „Не, на данък паркинг!“. „Софиянци не приемат въведения налог за автомобилите на живеещите в центъра на града, както и новите по-високи цени на таксите и услугите за паркиране“, заяви Владкова.


3286