Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / „Уж патриотите“ си и...
„Уж патриотите“ си изядоха баницата..., ама стискат тавата и искат още! Е, хайде крушите обирайте и бегом да ви няма! (ОБНОВЕНА)

„Уж патриотите“ си изядоха баницата..., ама стискат тавата и искат още! Е, хайде крушите обирайте и бегом да ви няма! (ОБНОВЕНА)Позиция на Зора Зарева – учител, гр. Перник  

 

Както си искаме така и ги наричаме - Обединени патриоти, ВМРО, НФСБ, Атака - самопредставящи се за патриотични организации, или Валери, Краси, Волен и компания, или „уж патриотите“... Кой както иска така да ги нарича... Те влязоха в 44-то НС като 3-та политическа сила. О, чудо! Изместиха ДПС от вечната им позиция на балансьор.

Удариха джакпота! Парламентарна група с 27 депутата, двама вицепремиери и три министерства – на отбраната, на икономиката и на екологията. Джакпот! Даже не им останаха хора за всички постове. Разделиха баницата и хапваха, хапваха… Както народът казва: На баницата мекото и на работата мекото. Лапнаха на границата, лапнаха от паспортите, лапнаха по курортите, по поръчките, лапнаха здраво и от олигарсите... От къде ли не, хам, хам...! Да се наям! 

Голямо лапане! И виждаме всички, баницата я поизядоха и свършва..., затова да обират и последните трохи, пък и крушите си дори! Ама те си стискат тавата, стискат си постовете и искат още баница..., малко им е! 

Стискат здраво, защото знаят - баницата за тях свършва. Ако стискат добре, може да докачат още някое парче, докато са покрай Бойко, докато са в парламента, докато са във властта.

Но в тази „уж патриотична“ компания, очевидно следващите избори ще са „всеки за себе си“. Те дори не могат да се разберат за евроизборите, правят сметки, делят места, а накрая става ясно, че те всъщност са непримиримо разделени от години. Предсрочни парламентарни избори потропват на вратата, а виждаме, че те със зверски усилия се... самоизяждат и сега, без предсрочни избори. 

Не могат да си съберат депутатите, не могат да си усмирят вицепремиерите, не могат да направят минималните пенсии 300 лв. Те освен да лапат, лъжат и крадът  друго не могат! Не могат и от позорния Симеонов да се освободят и на майките и жените да се извинят

Сидеров и Симеонов не могат да премерят егото си от години, кой бил кум, кой бил прав, кой е по-корав! ВМРО-БНД и ВМРО-НИЕ (които се вляха в НФСБ) също имат непримирими различия. 

А и между другото: 

„Волен Сидеров е уравновесен, психически стабилен и принципен политик! Валери Симеонов също е изключително стабилен и ИЗОБЩО не е зависим от олигарси! Красимир Каракачанов и ВМРО не се финансират от никакви незаконни паспортни дейности“

ДА БЕ, ДА!

Баницата свършва - следващи парламентарни избори на „Обединени патриоти“ няма да има, или поне няма да са обединени. В името на баницата са направили доста компромиси, които се натрупват, но и грешките, и престъпленията се натупват.

Няма накъде вече, баницата свърши! Да си обират крушите! Кой ял, ял! 

А ние чакаме правосъдието, дано да реши правдиво! И да ги осъди!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Малко им е* >> НФСБ търси фирма, която да почисти сградата ѝ от хвърляните яйца

18 ден протест на майките с искане за оставка на Валери Симеонов

И второ четене идва! Гледате ли риалити-шоу на управниците?

Време ли е да направим Марешки премиер? (ОБНОВЕНО)

Няма такава държава!* >> Гледайки картини, "Патриотите" се разбраха да ходят на работа и да си траят

Лудостта умора няма!* >> Сидеров: Няма кой да ни свали от власт, ако не го направим сами

Разпадът се усилва! ВИЖТЕ* >> Сидеров: Това не е моето управление, ако бях премиер, нещата щяха да са различни

Крахът на агент Иван (Кр.Кр.)* >> Дойче веле с убийствен материал за търговията с български паспорти!