Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дай боже всекиму кр...
 Дай боже всекиму кръстник като с Горановия апартамент >> Домусчиеви са продали жилището 3 пъти по-евтино на Кръстницата

Дай боже всекиму кръстник като с Горановия апартамент >> Домусчиеви са продали жилището 3 пъти по-евтино на Кръстницата3 пъти под цената, на която са продавали квадратния метър в комплекса си ЕСТЕ, са взели братя Домусчиеви за апартамента за Владислав Горанов. По време на закупуването Горанов е бил заместник-министър по приходните агенции – НАП и Митниците, в Министерството финансите. Само напомняме, че Домусчиеви имат крупни индустриални и търговски фирми и са големи износители, разкрива ”19 минути”.

Жената на Кръстника на Горанов плаща само 1080,66 евро квадратния метър на апартамента от 181 кв. м., впоследствие даден безвъзмездно на ... Горанов. Явно като бонус са минали гаражът и делът от земята, които включва имотът.

 

Същата дама, макар собственичка на куп фирми от различни браншове, купува доста по-неизгодно за собствения си син малък апартамент от 60 квадратни метра до Горановия, ама за 50% по-висока цена на квадратен метър.

 

„Същото е като в евро, само че е в лева – 3000 на квадрат”, шегуват се спецове по недвижимости.
Известен бизнесмен разказва, че самият той е получил цена от 3000 евро на квадратен метър за ЕСТЕ. Израелски предприемач много се пазарил и признава, че е смъкнал до невероятните според него тогава 2800 евро на квадрат. Как звучи на фона на 1080 евро за Горанов, а?


Сега се връщаме към факта, че финансовият министър и неговата съпруга пред КПКОНПИ декларират 3 апартамента – два по 82 квадрата, на 10-ия етаж в блок 14 на Зона Б5 и 1 от 50 квадратни метра, дарен на съпругата от родителите й.

 

Не, нямаме предвид под №4 продадения от семейството апартамент от 69 квадрата в непрестижния при видимото увлечение по лукса на финансовия министър квартал Красна поляна.

 

Защо Горанов е забравил да декларира видимия в имотния регистър, но явно не за КПКОНПИ и НАП, апартамент в същия Блок 14 на Зона Б5, но на деветия етаж – ап. 93. Вярно, той е с квадратура 42,66 квадратни метра, но цената му е поне 100 000 лева с тази локация в центъра на София. Горанов го купува от Райна Николова Цветкова – Иванова на 31.08.2007 г., пише си черно на бяло в имотния регистър.

 

Както и заподозряхме в миналия брой, оказва се, че в качеството си на началник отдел Социални плащания в Министерството на финансите по онова време, той е получил ипотечен кредит точно от банката, през която минават най-много социални плащания на държавата по същото време.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:  

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: За Коледа! На всеки българин по един кръстник с поне по един апартамент. ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Апартамент за 1800 евро на месец – морално или не? >> Дори и да е законно, морално - НЕ Е! Време е гражданите да накарат власт и институции да заработят в интерес на хората, а не на себе си! (ОБНОВЕН)

Горанов влезе в обяснителен режим. Нямал нищо общо с Домусчиев. Само живее в негов апартамент...

И Домусчиев влезе в обяснителен режим >> Комплексът, в който живее г-н Горанов, не е нито мой, нито на брат ми


83247