Гражданско Движение ''ДНЕС''

Караянчева сама звъни в bTV, Хекимян ѝ задава въпрос, тя прекъсва разговора. Избяга от въпроси за поисканата ѝ оставка и охраната на НС

Караянчева сама звъни в bTV, Хекимян ѝ задава въпрос, тя прекъсва разговора. Избяга от въпроси за поисканата ѝ оставка и охраната на НСПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева не отговори на въпроси за поисканата й оставка и за режима на охрана на сградата на парламента. Тя затвори телефона, въпреки че обаждането в ефира на бТВ бе по нейна инициатива.

 

Караянчева се обади в телевизията докато гост в студиото на сутрешния блок бе депутатът от БСП Антон Кутев. Той коментира скандала с изхвърлянето на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" от сградата на Народното събрание.

 

По думите на председателя на НС обаждането й е провокирано от желанието й да опровергае твърденията, че достъпът на граждани до сградата е възпрепятстван по нейна инициатива. Тя заяви, че реално майките са били допуснати до деловодството, в което се внесли писмо с искане за среща. 

 

"Лъжа е, че майките не са били допускани. Виждате, че и детенцето беше вътре с майка си. Има правилник в Народното събрание, в който се казва, че след като посетител приключи срещата си, в рамките на 30 минути трябва да напусне. Не мисля, че дамите по някакъв начин са били бити или ритани", коментира Караянчева.

Тя бе категорична - ситуацията се използва от Мая Манолова и БСП.

 

След обясненията на Караянчева водещият я попита как ще коментира поисканата й оставка, но в момента, в който към нея бе зададен и въпрос дали има нейно разпореждане за ограничаване на достъпа до сградата, тя каза "Благодаря" и затвори телефона, с което прекъсна разговора без да отговори на питанията.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


136981