Гражданско Движение ''ДНЕС''

Оправдания >> Симеонов: Има паднала ограда на границата с Турция, но се работи по отстраняване ѝ

Оправдания >> Симеонов: Има паднала ограда на границата с Турция, но се работи по отстраняване ѝУчастък от около 30-40 метра от оградата с Турция е отнесен, работи се по възстановяването ѝ. Това каза лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов във връзка с публикуваните снимки във Facebook от депутата от БСП Николай Цонков, показващи паднала оградата на границата с Турция, предаде „Фокус“.

Симеонов подчерта, че на такива места се поставят 24-часови постове до отстраняване на проблема и призова БСП да сезират прокуратурата. „Всеки има право да подаде сигнал в случай, че смята, че има нарушение. Снимките са ми известни. Известно ми е мястото. Може би е необходимо да се даде малко пояснение за какво става въпрос. Снимките са истински. Един участък около 30-40 м от оградата е отнесен“, каза Симеонов. Той поясни, че участъкът се казва „Дълбок дол“ и се намира южно от Сливарово. „Самото наименование трябва да ви говори, че става въпрос за дълбок дол. Датата е 28 ноември, сряда. На 28-ми падна дъждът, на 29-ти става поражаването на тези 30-40 метра от оградата“, заяви Симеонов.

„Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и отнасяне на тази част от оградата. Оградата не е направена около „Александър Невски“ на жълтите павета, а на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването“, поясни той и добави, че не може да се гарантира, че в бъдеще няма да има такива събития.

Симеонов припомни, че преди години при наводнения е имало жертви и отнесени къщи при наводнения. „На някой много му се иска това да бъде доказателство за лошо изпълнение, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта“, обясни още народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“. Симеонов заяви, че още от миналата година е организирана издръжка на оградата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново

Оградата се срина... Видимо и непатриотично

Пари на вятъра* >> Оградата на границата "сама по себе си не е достатъчно ефективно средство" според МВР

 


83295