Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / 100-те милиона за МВ...
100-те милиона за МВР не са подарък, ченгетата си ги изкарали*

100-те милиона за МВР не са подарък, ченгетата си ги изкарали*Обещаните допълнителни 100 милиона лева за увеличение на заплатите в МВР не са подарък, каза в предаването „Тази неделя” по bTV зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов. Стъпката е обмислена, а парите не се дават безусловно, категоричен беше той.

 

„Условията са ние да участваме в тяхното събиране с по-добра работа по контрабандата и трафика и при добри резултати те дори ще се увеличат от 1 януари 2019 г.”, каза Кузманов.

 

На въпрос с колко ще се увеличат парите от догодина, ако работят добре, той отговори: С 10%. По думите му 100-те милиона ще стигнат за увеличение на заплатите между 80 и 100 лв. „Това са немного пари за хора, които безкрайно са изостанали в заплащането си, каквито са служителите на МВР”, категоричен беше Кузманов. Освен за пари се договорихме и за промени в Закона за МВР, подчерта той. Надяваме се диалогът с политическия кабинет на МВР да се подобри значително, каза още Кузманов, като обаче отбеляза, че не искат смяна на министъра.

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://frognews.bg/