Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 17 години битка на Б...
17 години битка на Борисов с престъпността – 17 години мисия неуспешна!

17 години битка на Борисов с престъпността – 17 години мисия неуспешна!Позиция на "ДНЕС"

 

МВР щяло да бори битовата престъпност с тримесечен план. Ще се закупят 300 нови коли, ще изпратят полицай във всяко село, ще опандизят дори и най-дребния мошеник. Забележете, това реши днес на извънредно заседание Министерският съвет... Да се смееш ли, да плачеш ли?! Точно три месеца преди изборите Борисов вади новата-стара карта от ръкава, за да спечели и за това народната любов. Изведнъж три месеца преди изборите героят-премиер ще смаже дребните крадци и измамници, които тормозят села и градове ден и нощ!

17 години Бойко Борисов е във властта. Той беше главен секретар на МВР, кмет, премиер..., само президент не е бил, но и с това ни плаши. И за 17 години Борисов така и не пребори битовата престъпност. Но пък винаги гледа да си направи реклама, когато и където може. Номерата му обаче не вървят. Хората са толкова притиснати от тежкия живот, че не вярват на нито една негова дума, а само задават въпроси. Нагледаха се на всичките му лъжи и Рr-ски игри.

Колко знакови убийства бяха разкрити за тези 17 години?

Защо няма българин, който поне веднъж не е обиран?

Къде беше Борисов, когато малолетни пребиват и ограбват бабите и дядовците в селата? Години наред!

Защо никой не спря телефонните измамници – запазена марка за България?

Защо не се справи с джебчийки, с автоджамбазите, с малките дилъри на наркотици?

Защо?

Три месеца преди изборите Борисов ще облече трикото на Супермен и ще прелети над България, за да покаже своето могъщество. Отново!

Не се чудете, ако скоро започнат показни акции, при които са прибрани 2-3 дребни престъпници, които после тихомълком ще бъдат пуснати на свобода. Не се чудете, ако храбър полицай бъде ранен при сблъсък с въоръжен мъж, докато спасява Баба Христина от село Острокапци... Изобщо не се чудете, ако сам самичък Борисов залови с голи ръце крадци на коли в тъмна, бурна нощ сред снега и сред куп специално извикани за целта репортери. Е, да след Харманли, Хитрино и битката с преспите на Петолъчката по план дойде ред и на Рr-акцията с битовата престъпност, а знаете ли, чува се, че по план идва ред на борбата с демографската катастрофа... Ама тука съвсем го закъсахме..., да му мисли кметът на Симитли и рояците припкащи правителствени репортерки..!

А иначе, повече от ясно е-битовата престъпност не е Рr-акция по план, господин премиер. Това е нашето ежедневие, което вие за 17 години превърнахте в кошмар.

 

Виж и статиите по темата:

Кабинетът с екшън-план срещу битовата престъпност

Започва тримесечна операция за противодействие на битовата престъпност

 


20693