Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / 18-годишен студент в...
18-годишен студент взривил бомбата в Керч, стрелял по свои връстници, след което се самоубил

18-годишен студент взривил бомбата в Керч, стрелял по свои връстници, след което се самоубилЖертвите на терористичния акт вече са 18, други над 50 са ранени, самоделното взривно устройство било натъпкано с метални отломъци

Атентаторът в техническия колеж в кримския град Керч е 18-годишният студент четвърти курс Владислав Росляков. Това съобщават руските медии, като се позовават на съобщение на Следствения комитет на Руската федерация. Мотивите му засега не са известни. 

"Според данните от местопрестъплението следствието предполага, че именно той е взривил бомба, стрелял по намиращите се в колежа хора, след което е извършил самоубийство", казват от Следствения комитет. 

Взривеното от него самоделно устройство е било поставено в столовата на колежа. Първоначалният оглед показва, че някои от жертвите са загинали от огнестрелни рани. Бомбата е била натъпкана с метални отломъци. 

В резултат от стрелбата и взрива са загинали 50 души, мнозинството от тях учащи се в колежа. Следствието приема случилото се като терористичен акт. 

"Стояхме в двора на колежа, всичко беше както обикновено. Изведнъж се чу взрив, след това изстрели, които продължиха, както ми се стори, около 15 минути", разказва пред РИА Новости третокурсникът Юрий Керпек. 

"След взрива всички в паника побягнаха от сградана и започнаха да прескачат оградата", продължава разказа си очевидецът. 

От Кремъл съобщиха, че президентът Владимир Путин е запознат със ситуацията. Той е наредил да бъде осигурен превоз на пострадалите във водещите медицински институти в страната. 

За Керч пътува управителят на Крим Сергей Аксьонов. Изпратен и и самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации. 

В Крим е обявен тридневен траур.

 

Източник:http://epicenter.bg/


78963