Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 200 работници от "Ре...
200 работници от

200 работници от "Ремотекс" - Раднево протестират за неизплатени заплатиРаботници от радневския завод за машиностроителна техника „Ремотекс-М“ излязоха на протест заради неизплатени заплати. В предприятието работят над 280 души, които не са получавали възнаграждения от април досега и са готови да започнат дела за несъстоятелност.

Близо 200 души вече са подали заявление за напускане, като част от тях се събраха днес на входа на предприятието, за да изразят недоволството си, че не са допускани в завода, за да получат необходимите документи, с които да започнат дело за несъстоятелност на предприятието.

 

Това е и начинът да получат заплатите си от Фонда за гарантиране на вземанията: 

 

Директорът на завода Петьо Горанов заяви, че гръцкият собственик се опитва да намери кредит, за да изпълни поръчки за близо 4 милиона и половина лева. Той увери също, че от утре работниците ще могат да получат бележките си за дължимите суми. 

 

Според работниците банките-кредитори вече описват имуществото на предприятието, което работи предимно с машини за ТЕЦ-овете и мините в комплекса "Марица-Изток". Инспекцията по труда също е започнала проверка по над 20 сигнала за неизплатени заплати.   

 

Това е пореден протест на работещите в предприятия заради неизплатени заплати. През 2015 г. "Минстрой холдинг" в съдружие с гръцкия гражданин Йоаннис Гиофакос купи фалиралото дружество от ПИБ, на която то бе длъжник.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бъбреци за смет... на народната сергия, после и на политическата (ОБНОВЕН)

За статистиките, хората... и аквапарка в София

Сетила се Мара да се побара

На гол... – чифте пищови

Златното ДДС на всички властници


113799