Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 2020 – годината на М...
2020 – годината на Мая Манолова

2020 – годината на Мая МаноловаИнформационен сайт "ДНЕС"


2020 и 2021 ще бъдат две последователни години на промяната. Така вещаят дори астролози разни гадатели, баячки и врачки.

Ние нямаме нужда от свръхестествени предсказания, за да знаем, че настъпващата година, а и следващата, през която са и редовните избори за парламент и президент ще са съдбоносни за България.

Макар и бавно, но с увереност и безпощадност политическата сцена у нас се променя. Старите муцуни лека-полека губят позициите си. Един по един изтърканите и омръзнали ни политици падат в капана на собствената си арогантност и на преден план излизат младите, уверените, истинските – онези, които ще променят бъдещето на страната.

Хегемонията на ГЕРБ, БСП, ДПС отстъпва все повече пред избора на гражданите. Свободните граждани, които все по-малко гласуват за традиционните партии, за сметка на армията от зависими чиновници, служители на фирми, или казано по друг начин – така наречения корпоративен вот. Към него може да прибавим и онези стотици хиляди българи, които за всеобщ срам продължават да продават гласа си срещу 50 или 100 лв... Да, хегемонията на старите партии все повече отстъпва пред хората, които много повече работят, отколкото говорят.

Очаквано от милиони, в края на 2019 г. Мая Манолова създаде гражданска платформа „ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ“ и ясно заяви, че причината за това нейно решение е желанието ѝ да продължи промяната започната в София – да помага на хората. Да бъде близко до тях, да разбере техните проблеми и да направи така, че те да се решават.

 

 

С "ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

 

Манолова има солиден опит. Като най-добрия омбудсман на България – силна, решителна, уверена, действаше с размах. Винаги беше там, където имаше нужда от нея – при лекарите, при миньорите, при шивачките, при децата с увреждания, при протестиращите...

 

Мая Манолова подкрепя протеста на медицинските сестри

 

За жалост това не бе достатъчно. Саботирана и от властта, и от опозицията, но отговаряща на обществените очаквания Манолова реши, че трябва да поведе гражданско движение, а не политическа партия. 

Така се вслуша в гласа на гражданите, които я издигнаха и подкрепиха за кандидат кмет на София, където спечели удивителните близо 200 000 гласа изправяйки се смело срещу изборната машина на ГЕРБ – купени гласове, контролиран чиновнически вот, грозни манипулации, измами и всякакъв род машинации..., заради които кандидатът на гражданите заведе съдебен иск в САС.

Уви, битката за столицата беше решена точно по този начин и точно с тези средства. Това обаче не сломи Манолова. Напротив. Амбицира я да събере всички онези, които не ги е страх да застанат заедно с нея в битката ѝ за промяната. Да се изправят срещу целия политически елит и да покажат, че може!

Да, Мая сама се опълчи срещу елита на застоя, срещу всички политици! В борбата си за справедливост тя обаче не е сама, изправи се и тръгна по своя път подкрепяна безапелационно от милиони български граждани.

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

 

Без съмнение 2020 ще бъде годината на Мая Манолова.

През изминалите 365 дни Бойко Борисов с мъка успя да запази властта, разтрисана многократно от тежки скандали. Напук на проправителствената пропаганда за добър живот и огромни достижения на властта, с всеки изминал ден България става все по-бедна, по-изостанала, а хората по-нещастни, по-отчаяни, но и по-мотивирани, по-готови за промяна. Предстоящата година най-вероятно ще е много трудна за Борисов, начело на държавата. На каквото си постели, на това и ще легне през изборната 2021.

Загубите на подкрепа на евровота и местните избори показват, че хората вече не припознават ГЕРБ като партия-безспорен победител, достойна да управлява. Напротив. Доверието и в нея, и в институциите е плачевно. И рано или късно балонът ГЕРБ ще се спука. Тогава на политическата сцена няма да дойде нов Месия... Просто ще дойде Мая.

След 30 години преход българското общество най-накрая ще узрее да избира за свои управници не партийни фигури, а доказали се хора, които работят и за настоящето, и за бъдещето на България.

Часовникът на 2019 неуморно отмята оставащите дни и часове до дванайстия час. И затова сред празничната трапеза и чашите с шампанско, да отделим няколко минути, за да помислим за бъдещето, за това какво искаме и как да го постигнем...  

 

Манолова и майки на деца с увреждания внесоха проектозакона за личната помощ 

 

Среща с шивачките от Дупница

 

 

След 60 часа под земята омбудсманът Мая Манолова изведе протестиращите миньори от мина "Оброчище"

 

Мая Манолова: КАНДИДАТИРАМ СЕ СМЕЛО И ПОЧТЕНО. УТРЕ ПОДАВАМ ОСТАВКА

 

Мая Манолова обяви инициативния комитет, който я издига за кандидат за столичен кмет


Пресконференция по повод съмненията за организиран ромски вот

 

Няма да има повторно преброяване на бюлетините от изборите за кмет на София

 

ВИЖТЕ ТУК >> Последни разкрития за всички скандали и афери в страната! (ОБНОВЯВА СЕ)

КПКОНПИ оневини всички герои в "Апартаментгейт"

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни

" Изправи се  България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Манолова: Първата победа на " Изправи се .БГ" е налице!

С " ИЗПРАВИ СЕ , БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

Maнoлoвa: Πpaвитeлcтвoтo вpъща TKЗC-тaта, нo в пoлзa нa eдpитe coбcтвeници

Манолова: Отговорих на всичко, което можеше да роди главата на Борисов, и на неговите придворни сайтове

Манолова подкрепи протеста на майките на деца с увреждания

Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София

Манолова обяви ежеседмична безплатна приемна за граждани

Манолова за Airbnb и Booking: Управляващите ни връщат в пещерните времена. Започвам срещи с гражданите от цялата страна! (видео)

Стотици желаещи за приемната на Манолова, запълнила се за месец напред

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Манолова обяви къде е новият й офис, прави приемна в сряда

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

ЦИК призна за разминаване на броя на избирателите в София

Александър Маринов: Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан

ГЕРБ може да бъде победен не от партия, а от партийна мрежа с точния човек в центъра

Щабът на Манолова: Изборният ден беше целенасочена атака срещу нас

Никола Вапцаров: Срещу Манолова имаше целенасочена атака, която опорочи вота

 

 


119298