Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 243 са регистриранит...
243 са регистрираните с коронавирус у нас, предлагат да се удължат извънредните мерки до 12 април

243 са регистрираните с коронавирус у нас, предлагат да се удължат извънредните мерки до 12 април243 са регистрираните с коронавирус у нас. Още един нов случай от София е установен. Това каза проф. Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

От Националния оперативен щаб днес ще предложи извънредните мерки да бъдат продължени до 12 април. Те изтичат утре. Според Мутафчийски няма как да се разминем с пика на заболяването. „Има 8 души, които са нетърпеливи да напуснат ВМА, но все още не са се изчистили“, каза генералът. По думите ме маски трябва да носят само болните и персонала, който работи в заразена среда. За останалите хора могат да носят маски, ако това ги успокоява, но трябва да знаят, че те не ги предпазват на 100 процента. Хората от Габрово и Плевен са добре, но трябва да се изчистят.

Има 7-8 души абсолютно здрави, но с вирус. Идеята е да не се чака в клинична обстановка да се случи това. Сега можем да си го позволим. Но след време не може да оставим здрави хора да лежат, а болни да умират отпред. В Плевен има 7 случая сега и могат да си позволят този лукс. В Габрово да двама, единият е добре от самото начало.

 

Източник: https://frognews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

218 са вече случаите на коронавирус у нас

202 са случаите на коронавирус у нас

Вражди по време на епидемия

Триумфът на опростачването

При едночасова реч >> Борисов бесен на Радев! Обини го в егоцентризъм и популизъм

След призиви от правозащитници и Манолова, Президентът налага вето над извънредният закон: Гладът ще надделее над страха!

Манолова призова Радев да наложи вето върху текстовете за пределни цени на всички продукт

 

 


123287