Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 340 000 подписа "ЗА"...
340 000 подписа

340 000 подписа "ЗА" изпълнение решенията от Референдума, "ЗА" майките, „ЗА“ Слави, "ЗА" промяна в България!Информационен сайт „ДНЕС“

340 000  подписа бяха събрани в продължение на три месеца (до 10 октомври) в цялата страна и чужбина чрез стотици стационарни и мобилни пунктове.

Подписката, стартирала от няколко области на страната, постепенно се превърна в национална инициатива, в която продължават и днес да се включват все повече хора. Първоначално исканията, залегнали в нея, бяха само три.

„2 години след референдума, иницииран от Слави Трифонов, 1 година след умишленото му убийство от политиците на Националния референдум, и 3 години след старта на подписката, всички ние губим търпение. Гневни сме!

 

 

Три дълги години искахме и настоявахме системата да се промени. Уви, 3.5 млн. българи, гласували на Националния референдум бяхме излъгани и поругани от политическата класа.

 

 

Днес всички ние сме още по-убедени и категорични, че промяната в България е неизбежна, че трябва да предприемем решителната крачка, която да срути старата, прогнила система и да изградим една наистина демократична и свята България. България на справедливостта и достойнството!", обявиха инициаторите. Идеята за Изпълнение на решенията от референдума, Подкрепа за майките, Слави Трифонов и Промяна в България бързо намери привърженици от цялата страна, които сформираха и Гражданска инициатива, която разпространи и продължи битката за нашия достоен живот в цялата страна .

"Ние, като граждани на България не може да останем безучастни и да гледаме бездейно как шепа политически креатури се гаврят с волята на хората и съсипват нашата Родина вече 28 години.

Ето защо, водени от желанието си за промяна и безусловно изпълнение волята от референдума на близо 3 млн. българи, ние - Кръстевски (Кюстендил), Стефан Минчев (Габрово), Росен Минчев (Русе), Атанас Киряков (Пловдив) решихме да се обединим и да положим максимални усилия, за да разпространим идеята за Национална подписка. Убедени сме, че така както мнозинството български граждани се обединиха около идеята на референдума и каузата на Слави Трифонов, така и днес хората ще ни подкрепят и ще съберем стотици хиляди гневни подписа от цялата страна", написаха младите мъже в социалната мрежа.

След скандалното поведение на българските депутати, които игнорираха справедливия протест на майките на деца с увреждания, родолюбците решиха да подкрепят и тях. Така исканията станаха 4:

1. "ЗА" изпълнение от Народното събрание решенията от Националния референдум 2016 г.

2. "ЗА" Слави Трифонов

3. "ЗА" промяна в България

4. "ЗА" изпълнение от Народното събрание исканията на майките на деца с увреждания.

 

 

 На 2 юли към инициативата се включи и Гражданско движение "ДНЕС" с призив към всички свои членове и симпатизанти да откликнат и да  се включат активно в подписката. За два месеца доброволци отвориха стотици стационарни  и мобилни пункта в цялата страна и чужбина. Десетки граждани предоставиха своите офиси, кафета и магазини за каузата, а хиляди изпращат своите подписи по пощата и на имейли.

Подписката продължава до месец октомври. Ако и ти искаш да се включиш в нея  направи го сега! Времето тече и няма връщане назад! Нека цяла България се надигнем и покажем, че действаме, а не само говорим.

Дойде времето за промяна..., времето да изхвърлим боклука дойде!

Изтеглете бланката за подписката от ТУК

Десетки хиляди българи от страната и чужбина изпращат своите подписи по имейл и поща. Ето колко са събрани до момента 

БЛАГОЕВГРАД

10300

БУРГАС

10300

В.ТЪРНОВО

31930

ВАРНА

20600

ВИДИН

10300

ВРАЦА

3090

ГАБРОВО

9270

ДОБРИЧ

5150

КОСТЕНДИЛ

11330

ЛОВЕЧ

1545

МОНТАНА

9270

ПАЗАРДЖИК

1545

ПЕРНИК

3090

ПЛОВДИВ

15450

РАЗГРАД

4120

РУСЕ

9270

СИСЛИСТРА

3502

СМОЛЯН

4357

СОФИЯ

5150

СТ.ЗАГОРА

13390

СФ-ОБЛ

2575

ХАСКОВО

10300

ШУМЕН

15450

ЯМБОЛ

2781

   

Общо:

214065

 
Движение „ДНЕС“: Да подкрепим подписката „ЗА“ референдума!

ВИЖТЕ къде може да се подпишете в подкрепа на Референдума, Слави и българските майки

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

През септември стартира събирането на подписи за референдум 31 юли 2015 г.

“ДНЕС“ ще координира кампанията за събиране на подписи за референдума, иницииран от Слави и неговия екип

Парламентът отхвърли мажоритарно гласуване на избори. Слави: Извършиха преврат

Инициативният комитет уведоми НС за започването на подписка за референдум

Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията

Слави Трифонов внесе 673 481 подписа. Мълчи за бъдещето си в политиката

Окончателно: Конституционният съд отхвърли три от въпросите за референдума на Слави* (ВИДЕО)

Резултати от национален референдум

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! Движение "ДНЕС" от години води битка за изборните права на гражданите и референдума!

55 000 гласа само за няколко седмици в подкрепа на Референдума, майките и промяната в България

Сформира се Гражданска инициатива в подкрепа на Референдума и Слави Трифонов

 


 

 

 


77086