Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 36 дела са завели ад...
36 дела са завели адвокатите-доброволци на ГД „ДНЕС”

36 дела са завели адвокатите-доброволци на ГД „ДНЕС”36 дела са завели адвокатите-доброволци, след проведените консултации в приемната на гражданско движение „ДНЕС” във Велико Търново. По думите на областния координатор на движението Виолета Белчева основно случаите са свързани с борбата срещу естествените монополи. Има сигнали срещу банки, частни съдебни изпълнители, предаде общинското кабелно радио във Велико Търново.

Превес през 2014 бележат жалбите на граждани по отношение на трудовоправни казуси, главно сигнали за неспазване от работодатели на изплащане на обезщетения и нарушаване на трудовоправното законодателство, посочи Белчева. Успешна и доста активна е била за гражданското движение „ДНЕС” във Велико Търново изминалата 2014 година. Това обобщи за Общинско радио – Велико Търново областният координатор Виолета Белчева. Като спечелени каузи тя посочи привличането на средства след сигнали на движението за обезопасяването на района   на т.нар. Присовски завои и ремонта на моста над река Янтра в близост до Хлебозавода.

През годината движението е участвало активно в обсъждане на Общинския план за развитие със свои предложения, работило е за подобряване на спортната база за децата, има кампания за повече информираност на хората с увреждания и инициативи за младите хора.


197