Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / 4 напитки, които ще ...
4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)

4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)За да оцелеете в летните горещини трябва да пиете много течности, но не всяка напитка може да ви хидратира както трябва

 

В летните горещини е трудно да утолим жаждата си. Алкохолът и бирата са приятни, но не са препоръчителни в горещините, тъй като носят фалшиво усещане за разхлаждане. Има полезни напитки, които не само утоляват жаждата, но и подхранват тялото с ред полезни вещества.

Вижте кои са те:

Каркаде

 

4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)

В последните години все повече добива популярност напитката каркаде. В древността наричали чая "напитката на боговете", защото фараоните и египетските жреци са го предпочитали. Той е сред най-добрите напитки, утоляващи жаждата, а към това се прибавя и ободряващото му свойство. Сладко-киселият му вкус освежава чудесно, утолява жаждата. Освен това има благотворен ефект върху черния дроб, стомашно-чревния тракт, нервната система.

Доматен сок

4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)

Доматен сок има силно ободряващо действие в летните жеги. Той се грижи се за баланса на минералните вещества в организма и предпазва от обезводняване.

Доматите имат относително високо съдържание на лимонена и ябълчена киселина, както и известно количество оксалова киселина. Тези киселини са особено полезни за процесите на обмяна на веществата. Освен това той съдържа антиоксиданта ликопен, който предпазва сърцето и кръвоносните съдове.

Домашна лимонада

4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)

Домашната лимонада е отлична разхладителна напитка. Тя утолява жаждата и помага за охлаждане на тялото. Освен това домашно приготвената лимонада е чудесен източник на витамини. Може да си я пригответе с лимони, с много лед и малко мента.

Вода

4 напитки, които ще утолят жаждата ви в жегата (ВИДЕО)

Разбира се, най-доброто, което може да пиете в горещите летни дни е чиста вода на стайна температура. Водата е напитката, която няма и грам калории, утолява жаждата и спомага за добрата хидратация на организма.

 

 

Източник: https://m.fakti.bg/life/


102764