Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 5,4 милиарда фалшиви...
5,4 милиарда фалшиви профила бяха изтрити от Фейсбук

5,4 милиарда фалшиви профила бяха изтрити от ФейсбукОт началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече са 5,4 милиарда. Това обяви компанията след поредната порция заличаване на акаунти.

"Подобрихме способността си да засичаме и блокираме опитите да се правят фалшиви, злоупотребяващи профили.", обяви интернет гигантът, цитиран БГНЕС.

Под фалшив акаунт компанията разбира опит на човек или група хора да се представят за това, което не са или за личност, която не съществува. Според Фейсбук , около 5 процента от активните профили през даден месец от годината влизат в категорията "фалшиви".

Социалната мрежа инвестира много средства за откриването и изтриването на акаунти, създадени за да заблуждават потребителите, особено по политически въпроси и социални проблеми.

Докладът на Фейсбук показа още, че правителствата по света са искали от компанията рекордно много справки за това кой се крие зад профилите в мрежата.

Най-много искания са направили САЩ, следвани от Индия, Великобритания, Германия и Франция.

Само Вашингтон е направил 50 741 запитвания за 82 461 профила във Фейсбук . Повече от 2/3 от тези желания за справка са били придружени от искане проверяваният да не разбере, че правителството му прави проверка.

"Всеки път проверяваме исканията от правителствата, за да сме сигурни, че отговарят на закона", казват от Фейсбук .

Компанията казва, че са закрили огромен брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийства, детска порнография и продажба на наркотици.

 

Източник: www.fronews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

КНСБ: Уволняват работници заради коментари във Фейсбук

Фейсбук ще убие и партиите

 116812