Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 55 000 гласа само за...
55 000 гласа само за няколко седмици в подкрепа на Референдума, майките и промяната в България

55 000 гласа само за няколко седмици в подкрепа на Референдума, майките и промяната в БългарияДесетки хиляди българи от страната и чужбина изпращат своите подписи по имейл и поща  

 

Сайт на Движение „ДНЕС“

 

Над 55 000 подписа бяха събрани за много кратко време в цялата страна и чужбина чрез стационарни и мобилни пунктове. Подписката, стартирала в Благоевград от група млади българи, постепенно се превърна в национална инициатива, в която вече искат да се включат всички. Първоначално исканията бяха само три. 

"1 година след умишленото убийство от политиците на Националния референдум, иницииран от Слави Трифонов и 3 години след старта на подписката, всички ние загубихме търпение. Гневни сме. Три дълги години искахме и настоявахме системата да се промени. Уви, 3.5 млн. българи, гласували на Националния референдум бяхме излъгани и поругани от политическата класа.

Днес всички ние сме още по-убедени и категорични, че промяната в България е неизбежна, че трябва да предприемем решителната крачка, която да срути старата, прогнила система и да изградим една наистина демократична и свята България. България на справедливостта и достойнството!", написа във фейсбук профила си Борис Гошев, инициатор на кампанията.

Идеята за Изпълнение на решенията от референдума, Подкрепа за Слави Трифонов и Промяна в България бързо намери привърженици от цялата страна, които сформираха и Гражданска инициатива, която разпространи и продължи битката за нашия достоен живот в цялата страна .

"Ние, като граждани на България не може да останем безучастни и да гледаме бездейно как шепа политически креатури се гаврят с волята на хората и съсипват нашата Родина вече 28 години.

Ето защо, водени от желанието си за промяна и безусловно изпълнение волята от референдума на близо 3 млн. българи, ние - Кристиян Кръстевски, (Кюстендил), Стефан Минчев, (Габрово), Росен Минчев, (Русе), Борис Гошев, (Благоевград), Атанас Киряков, (Пловдив) решихме да се обединим и да положим максимални усилия, за да разпространим идеята за Национална подписка, стартирала от Благоевград. Убедени сме, че така както мнозинството български граждани се обединиха около идеята на референдума и каузата на Слави Трифонов, така и днес хората ще ни подкрепят и ще съберем стотици хиляди гневни подписа от цялата страна, които ще внесем в Народното събрание", написаха младите мъже в социалната мрежа.

След скандалното поведение на българските депутати, които игнорираха справедливия протест на майките на деца с увреждания, родолюбците решиха да подкрепят и тях и исканията станаха 4:

1. ЗА изпълнение от Народното събрание решенията от Националния референдум 2016 г.

2. ЗА Слави Трифонов

3. ЗА промяна в България

4. ЗА изпълнение от Народното събрание исканията на майките на деца с увреждания.

 

На 2 юли към инициативата се включи и Движение "ДНЕС" с призив към всички свои членове и симпатизанти да откликнат. За по-малко от месец се отвориха повече от 150 пункта в цялата страна и в чужбина.

"Непрекъснато ни се обаждат хора, които доброволно искат да събират подписи или да предоставят магазините, кафетата, дори офисите си за нашата цел. България не спи и всички тези родолюбци осъзнават, че да подкрепят Референдума, Слави и българските майки е не само тяхно право, но и задължение. Подписката е един от мирните начини да покажем своята подкрепа и убеденост, че ни е нужда промяна и то още сега", каза Илиана Маринова, координатор за град София.

"Приятно е, когато разговаряш както с 70-годишна баба, която иска да събира подписи, така и с директор на голяма фирма, готов да предостави офисите си. Така разбираш, че тази подписка има значение. Даже и някак си стана модерно да положиш подписа си за Промяната в нашата Родина, да се заявиш с гордо вдигната глава, че си за СМЯНА НА СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ УБИВА - ВСИЧКИ, че си за възстановяване на справедливостта в България! Подписката ще покаже на всички, че се обединяваме, и че България не спи", допълва Николай Гешев, координатор на "ДНЕС" за Велико Търново.

Ако и ти искаш да се включиш в подписката, направи го сега! Времето тече и няма връщане назад! Нека цяла България се надигнем и покажем, че действаме, а не само говорим.

Време е за промяна, времето да изхвърлим боклука дойде!

 

БЛАГОЕВГРАД

1500

БУРГАС

1500

В.ТЪРНОВО

4650

ВАРНА

3000

ВИДИН

1500

ВРАЦА

450

ГАБРОВО

1350

ДОБРИЧ

750

КОСТЕНДИЛ

1650

КЪРДЖАЛИ

данните се обработват

ЛОВЕЧ

225

МОНТАНА

1350

ПАЗАРДЖИК

225

ПЕРНИК

450

ПЛЕВЕН

данните се обработват

ПЛОВД.-ОБЛ

данните се обработват

ПЛОВДИВ

2250

РАЗГРАД

600

РУСЕ

1350

СИЛИСТРА

510

СЛИВЕН

данните се обработват

СМОЛЯН

635

СОФИЯ

750

СТ.ЗАГОРА

1950

СФ-ОБЛ

375

ТЪРГОВИЩЕ

данните се обработват

ХАСКОВО

1500

ШУМЕН

2250

ЯМБОЛ

405

 

 

Общо:

31175

  

 


 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави, надеждата на България е в теб!

Слави започна финалната подготовка за смяна на системата

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

3,5 млн. българи са отвратени от политическата класа и Темида. Ще премълчим ли...?

ЦИК - подлогата на властта..., една година след 14 юни 2017г.!?

 

 

31175


71361