Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / 65% от българите под...
65% от българите подкрепят протестите на превозвачите

65% от българите подкрепят протестите на превозвачитеПротестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас. Това показват данните от експресно национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”. В отговор на въпроса „Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета „Макрон”)?”, 64.6% от респондентите отговарят с „да”, а 7.9% - с „не”. 27.5% нямат мнение по въпроса.

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по темата са по-често младите респонденти (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.

Експресното национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп” е проведено сред 1000 пълнолетни българи в края на декември 2018 г.

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Превозвачи: Ако пакетът „Макрон“ бъде приет на 10 януари, ще блокираме пътищата в цяла Европа

Ще защитят ли БГ- политиците интересите ни в ЕС ?! (ОБНОВЕН)

Стотици отиват на протест в Брюксел заради пакет "Мобилност"

 

 


86045