Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 9-те манипулации за ...
9-те манипулации за Слави Трифонов, изфабрикувани от машината за лъжи

9-те манипулации за Слави Трифонов, изфабрикувани от машината за лъжиКоментар на Свобода Лилиева

 

Само преди седмица Слави Трифонов обяви, че започва своя поход срещу системата и ще търси млади и кадърни хора, които да представи пред обществото като алтернатива на досегашното мухлясало управление. Той не каза, че ще прави политическа партия или, че има амбиции да става премиер. Слави обеща, че ще издири онези, които най-накрая ще оценят истинското значение на думите, патриот, отговорност, демокрация, България и ще се заемат да ги защитават.

След торпедото, което той пусна, политическият кошер се разжужа и разцепи. Размърда се и смрадливото блато, събрало клоаката на целия ни самозабравил се политическо елит.

Слави е сериозна опасност и застрашава статуквото и неговата политическа система, старите муцуни обаче не искат и неистово бранят някой да не им развали рахатлъка. Затова и машината за лъжи и промиване на мозъци заработи на свръх високи обороти. През последните години, а и преди това ГЕРБ, БСП и ДПС доказаха, че много умело манипулират обществото. Раздути екипи от анализатори, политически съветници и пиари разработват планове и схеми как, какво, къде и кога да ни  внушат. След задаващото се торнадо "Слави" мозъчният тръст на политическото статукво заработи на пълни обороти. Обединиха се всички срещу Слави и волята на хората за промени! Всъщност се обединиха срещу народа си. Срещу Родината ни.

Така по всички  телевизии, вестници, сайтове, радиа и къде  ли не започнаха да се изреждат под строй всякакви социолози, политолози... Лидери на партии се подредиха един до друг, за да коментират намерението на Трифонов да обърне и смени системата, да я накара да заработи за хората. Всички те са добре подготвени и въоръжени с няколко опорни точки, врачуват и внушат на хората тези за Слави от сутрин до вечер докато ги превърнат в истина. За да може тяхната "истина" да стане "нашата" истина.  

Ако се интересувате от политическия живот в България, без съмнение ще попаднете на някоя и друга "истинска“ статия, посветена на Слави, живота му и заявлението му за промени в България.

Като четете тези пикантни скечове за Слави, да знаете, че всичко е истина, ама самата истина! Голата истина!

Ето вижте опорните точки на работещата ден и нощ пропагандна машина:

1. Слави ще се съюзи с ГЕРБ. Враждата им е за пред публиката, иначе са си близки и всичко е договорено и предварително уточнено.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? - Именно ГЕРБ бяха тези, които по най-подмолен начин саботираха Националния референдум. Въпреки множеството лъжливи обещания, те доказаха многократно, че нямат и никога не са имали намерение да се вслушат във волята на народа. Напротив, ако искаха и бяха искрени без проблем щяха да изпълнят обещанието си и референдумът щеше да бъде приет.

Тази теза се тиражира като слух през структурите на ГЕРБ и цели основно разколебаване на периферните ядра от симпатизанти и привърженици на Трифонов. Тя внушава макар и фиктивна сигурност на елита около ГЕРБ в центъра и по места, показва едно - Борисов и неговата партия се презастраховат и са  готови на всичко, дават мило и драго, за да се съхранят.

2. Слави и референдумът работят за големите политически партии, най-вече за ГЕРБ.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? - Мажоритарната система изважда на преден план личности, а не партии. Именно затова и Слави обяви, че ще търси млади и кадърни хора. Те могат да са с леви или десни убежданея, но най-важното е да са експерти в областта, в която работят, да са отговорни и компетентни българи.

Внушението е ясно: Тази мажоритарна система не носи нищо ново, сегашната си е добра и най-удачната. Пък нищо, че вече 28 години изражда една и съща партийна номенклатура, която разсипа до дъно страната.

3. Слави е колеблив и несигурен.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? - Слави води вече над 20 години едно от най-гледаните телевизионни предавания. Той сам е изградил една успешна организация и е успял да я развие и задържи толкова години на върха! Освен телевизионен водещ, той е и брилянтен ръководител на едно добре подредено  предприятие, а това не може да се получи, ако е несигурен, колеблив и нерешителен. От стартирането на референдума до момента Слави показа, че държи на думата си до край и няма капка колебание. Той извървя законовия път. Обяви, че ще излезе пред парламента и го направи.

Тази опорна точка е насочена остновно към колебливите и т.нар. комформисти. Хора, които се колебаят до последно кого, дали и защо да подкрепят. И го решават в последния момент.

Разколебава се доверието в Слави и се цели да се внуши, че всичко, което той прави е тънка сметка, празни приказки, целящи вдигане рейтинга на предаването.

Подсъзнателно ни манипулират да останем по местата си и да залагаме на сигурното.

4. Слави е неженен, а е  тръгнал държавата да оправя. 

Тази битова теза отвсякъде издиша, особено в днешно време, когато основният критерий за справяне с държавните дела е не семейното положение, а отговорността, компетентността и уменията на човека за справяне с отговорностите.

Тази Опорна точка е предназначена за по-консервативната част от хората  и по-точно онези, които смятат, че липсата на семейство пречи на целия живот.

5. Слави ще спечели едва няколкостотинхиляди гласа, ако реши да играе твърдо и да участва в политиката.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? - Въпреки нагласените социологически проучвания най-доброто мерило за силата на Слави беше референдума. 3,5 млн. българи гласуваха! 2,5 млн.го подкрепиха с "ДА". Цифрите са красноречиви.

Зад тая опорна точка се крие огромно притеснение, страх! Ако Слави, независимо под каква форма реши на участва на избори, то резултатът отсега е ясен: 10:0 за България и Слави срещу статуквото и олигархията!

6. Слави е добър шоумен, защо  не си гледа предаването, а се е захваща  с политика и се кани да оправя бакиите в държавата.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? – Трифонов е патриот и родолюбец! Той убедено желае и иска  да промени системата и този път това да стане не само на думи. Това е принципна и честна гражданска позиция, а работата му в телевизията и Шоуто нямат нищо общо с борбата и приноса му за промяна на  системата.

7. Слави е човек на задкулисието и мафията.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? Като телевизионер с толкова дълга практика той познава почти всички силни и влиятелни личности - от политици, до бизнесмени. От  най-бедните до най-богатите. Както българи, така и чужденци. Работните им отношения, свързани с Шоуто нямат нищо общо с мафията и задкулисието. По-скоро мафията и задкулисието се оплетоха и се  свързаха с политиците.

За тази опорна точка важи "Гузен негонен бяга".

8. Слави е чалгар, подкрепян от простолюдието, а интелигенцията не го иска.

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? За референдума на 6 ноември 2016 г. гласуваха 3,5 млн. българи на различна възраст, образование, с различна социална и етническа принадлежност, с различни виждания, но обединени около едно - края на тази политическа класа, възмездие и напредък за България. Предварителни проучвания показват, че при едни евентуални избори Слави ще спечели огромна преднина както пред ГЕРБ, така и пред БСП. Защото явлението Слави ще изсмуче огромна част от феновете на старите партии, ще си ги прибере.

С това твърдение платените писачи и техните говорители обиждат всички българи, всички, които досега са гласували на избори. Тази  интерпретация е предназначена предимно за т.нар градска интелигенция представлявана нелепо през последните години от вече банкрутиралия и разпарчетосан Реформаторски блок

9. Слави няма хора

ЗАЩО НЕ Е ВЯРНО? Въпреки ужасяващото положение, в което се намира страната след 28 години управление на синьо-червената върхушка в страната все още са останали кадърни и можещи хора, които искат и знаят как да работят за Родината. Повечето от тях са отвратени от случващото се и с радост биха се присъединили към една нова и чиста идея, която ще им предостави възможност наистина да покажат и докажат идеите и способностите си и да дадат всичко от себе си за България. Ако старите партии твърдят, че у нас няма кадърни млади хора, то защо само преди 6 месеца ни убеждаваха, че самите те ще подменят експертите си, ще търсят нови и млади хора? Тогава ли са ни лъгали или сега?

Оттук натам със сигурност ще чуете и прочетете поне по няколко пъти  няколко от тези "опорни точки" от арсенала на добре платените анализатори, социолози, политолози. Ще има и нови. Според ситуацията. Ще се повтаря мантрата неспирно, с една единствена цел: внушаване на  недоверие и разколебаване на обществото!

Този път машината за лъжи няма да сработи! Категорично!

Защо ли? Защото тя този път се изправя срещу силен и мощен българин!

Силен и мощен с едно единствено оръжие: Хората, които са с него, до него, зад него! За борбата, за правда, демокрация, справедливост и достоен живот!

Заради България.

Image result for bulgaria protests 2013

Вижте и други материали по темата:

Слави Трифонов обяви свой политически проект 

Трифонов: Писмото за политическия проект няма нищо общо с 'Шоуто на Слави'

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

 


36536