Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А... Порожанов?! >> ...
А... Порожанов?! >> Ще проверяват всички къщи за гости, финансирани с европари

А... Порожанов?! >> Ще проверяват всички къщи за гости, финансирани с европариГлавният прокурор Сотир Цацаров възложи на Главна дирекция ”Национална полиция” извършване на проверка за ползването им по предназначение на всички къщи на гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде извършена документална проверка на всички проекти, подавани по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

 

На място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщата за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваната къща за гости.

 

Главният прокурор разпореди на ГДНП и извършване на проверка и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Цацаров възложи на екип от прокурори ръководството и подпомагането на проверките.

Определен е двумесечен срок за извършването им.

 

Междувременно Върховна касационна прокуратура извърши проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на ЕС и сезира КПКОНПИ за извършаване на проверка и преценка за конфликт на интереси за Манолев.

 

Окръжната прокуратура в Благоевград пък образува и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.248а ал.3 от НК, касаещо представени неверни сведения по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Порожанов не дава оставка! >> След протести: Назначават зам.- министър за плодовете и зеленчуците

Разбира се! >> Порожанов: Не е правена проверка как е ползвана къщата за гости на Ал. Манолев

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

А кой раздава европарите за къщи за гости на властта...?! >> Десет браншови организации искат оставката на Румен Порожанов

Порожанов: Основание за оставка няма

Биопроизводители искат оставката на министър Порожанов

Биофермери плашат с протест заради чиновнически репресии

Фермерите ще трябва да плащат данък "градушка"

Борисов безпомощен на колене пред ДПС!

 

 


97308