Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

А бедните? Да го духат бедните!

А бедните? Да го духат бедните!Центърът на фънди за градска мобилност вика вчера да не излизаме с колите, а с градския транспорт, понеже той щял да бъде редовен и въобще много удобен… Днес обаче, след като видяха какво стана вчера, вече викат, че транспорта ще бъде нередовен, но щели да наваксат закъсненията… в събота.

Аз не знам как се „навакстват“ закъснения на тролеи и трамваи, с бързо каране или пък като спират през спирка, или пък въобще да не спират… Всичките тези неприятности причиняват юнкЕрите, понеже ще се събират в София да дрънкат глупости, да се попрегръщат и поцелуват, да хапнат малко трюфели… и понеже са много ценни, трябва да ги пазим като зениците на очите си. Ми я си представете, че нещо им се случи? Кой ще ни пише директивите и кой ще ни казва какви да са ни краставиците и думатиту? И понеже ние сме най-грижовните грижовници, ще затворим цяла София за два дни. Не поетапно, не от време на време, а непрекъснато.

Ама министърът на здравето Ананиев каза на докторите от Ловешката болница, че сами са си виновни, щото безучастно са зяпали как източват болницата и че понеже 10 години не са се намесили, и затва им се случва това, което им се случва… Туй се отнася за всички нас, кво си мислите, като не внимавате, ей какво става за 10 години.

Пък по Бнт се възмущават, че социалисти пият шампанско. За Роджър Уотърс. И фейсбук-плебса, вика оня, любим мой сноб Нойзи, да се подготвя като коментира разни теми. Аз се подготвих, намерих списък с храни и напитки за социалисти и друг за капиталиста. На социалистите например им е забранено всякакви пудинги, пайове, аржентиски пържоли, пържоле Кобе, суши, уиски, шампанско, …шатобриан за двама може, само ако се раздели между четирима, може котлет по московски, ама не по оня министъра, киевски котлет вече не, шницел по виенски с особено внимание, може пелмени, борш и квас. Може и водка. Много весел, интелигентен и смислен разговор им се получи в Бнт-то. Направиха Русия на нищо, нещо което е задължен да прави всеки интелектуалец, поканен в Културата.

Хекимян, обаче, пак заби пирона на новините:

- Какво е усещането да чуеш, че детето ти има живот само няколко седмици, а всъщност да не е така? – въпрос към майка на болно дете…

Да обощим – в Римската империя като се събирал сената и разпределял мангизите, все се намирал някой смахнат социалист, последовател на оня Карл Маркс, който питал:

- А бедните? Какво ще правим с тях?

В един глас сенатът отговарял:

- Да го духат бедните!

Изгледа и обощи за вас фейсбук-плебса Тинтерова.

Виктория Тинтерова

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Една година на кабинета "Борисов 3" с лайтмотив "Европредседателство"

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

Време е за рестарт, господин премиер62824