Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А депутатите по-важн...
А депутатите по-важни ли са?

А депутатите по-важни ли са?Коментар на Миролюб Борисов

 

Депутатът от БСП Явор Божанков беше заплашен от шофьор с пистолет на магистрала "Хемус". Случката се е разиграла в следобедните часове в петък. По обяд, прибирайки се от парламентарния контрол, между Ботевград и Правец го застига автомобил с плевенска регистрация, в момент в, който  Божанков е бил в лявата лента за изпреварване. Шофьорът започва да му сигнализира да се прибере в дясната лента и когато двете коли се изравняват, пътникът до шофьора изважда пистолет и заплашва депутата. Ужас! Оръжието се оказва боен пистолет "Берета".

По-късно става ясно, че при сблъсъка Явор Божанков е размахвал депутатската си карта пред своите нападатели с викове: "А ти знаеш ли кой съм аз". Бабаитите с пистолета са задържани, а депутатът обикаля от телевизия на телевизия да се жалва колко тежко му било и каква психическа травма му била нанесена...

Не отричам, че на Явор му е трудно. Да насочат пистолет срещу лицето ти е ужасяващо. Това, което ме учудва е как медиите, а и самите управленци плачат над тази случка все едно папата е умрял. (Господ здраве да му дава). Случката с червения депутат може да е инцидент за него, но ежедневие за хиляди българи. Статистиката сочи, че разкриваемостта на престъпленията у нас е едва 1/3. 130 са неразкритите брутални убийства само през последните години, 70% от кражбите - също. Да те пребият, ограбят, насилят на улицата, дори в дома ти е част от нашия живот вече години наред. Медиите говорят с половин уста, управленците мълчат гузно. А само обещания се ръсят като това на ГЕРБ и квазипатриотите, че във всяко село полицай ще има...

По всичко обаче личи, че господин Божанков и неговите колеги не разбират ужаса и стреса у хиляди, милиони българи от бруталната престъпност, която ни дави отвсякъде. Не осъзнават, че всички ние живеем в страх и ужас как ще преживеем всеки един ден. А до този панически ужас ни доведоха всичките те, политиците от всички цветове!

Съжалявам, че червеният депутат се е сблъскал с такъв груб акт на насилие. Ако обаче в него е останало дори капчица човечност, то сега той би се замислил за онези, които представлява, за живота им, за притесненията и надеждите им. Сега би запретнал ръкави и вместо само да присъства в пленарната зала да започне да работи, да твори закони, да спазва правилата.

Защото и депутатите са хора... и тях ги застига както добро, така и лошо. Не са по-по-най от нас, другите хора!

 

 

 


66872