Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / А досега какво прави...
А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична община

А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична общинаКметът на София имала среща с Камарата на архитектите

Професионалистите участвали в одобряването на плановете за ул. "Граф Игнатиев"

 

Всички конкретни случаи на обществени поръчки, които засягат Столична община ще ги проверим, а когато има конкретни предложения за подобряване на организацията, разбира се съм готова да ги приема.

Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“ по повод пример, даден от Камарата на архитектите, че за укрепването на училище в с. Панчарево са дадени 4 дни за изготвянето на проекта.

 

Кметът обясни, че е имала среща с представители на Камарата на архитектите в България в края на миналата седмица и са коментирали активното участие на архитектите в процеса на проектиране, одобряване и утвърждаване.

 

„Както Камарата, така и Съюзът на архитектите са участвали и са били членове на журито, което одобри проектите, както за втора зона на ул. „Граф Игнатиев“, така и за четвърта зона. Сега, обаче, когато трябва да обясняваме проекта, някак си въпросите са само към мен, а не към проектантите, които са участвали в одобряването на тези проекти“, заяви Фандъкова.

 

Тя подчерта, че Столична община, Камарата и Съюзът на архитектите имат нужда от още по-активен диалог и съвместна работа. „Готова съм да се съобразя с професионални препоръки. Когато става въпрос за обществени поръчки, възложителят носи пълната отговорност. Ако има случаи, в които за проектиране са дадени 4 дни, това е абсолютно недопустимо и няма как да се случи добър проект. Когато се дадат много повече дни, не винаги проектите са добри, за съжаление, та камо ли какво остава когато са 4 дни“, отбеляза Йорданка Фандъкова.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Поредното достижение на Фандъкова >> „Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов”

Социолози за вътрешна употреба: Фандъкова отнася Манолова с 44:19. Не, Мая бие Данчето с 5%

Катастрофата ,,Фандъкова"! >> Махат плочките на площад „Славейков“, редят ги наново (СНИМКИ)
97086