Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / А къде са Брендо, Оч...
А къде са Брендо, Очите..., Борисов и приятелят му Ердоган...!? >> Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в Турция

А къде са Брендо, Очите..., Борисов и приятелят му Ердоган...!? >> Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в ТурцияДва конкурентни наркоклана взаимно си крадат дрогата. Отделно от това убиват мулетата на българска територия, след което изхвърлят труповете в Турция. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи. Около 100 кг. хероин се внася всеки месец безпрепятствено от Турция. Дрогата влиза у нас през зелена граница от три различни групировки.

Първият е т. нар. „Турски“ канал. От българска страна се контролира изцяло от наш играч, известен с прякора Маймуната. В южната ни съседка пък за него отговорност носят приближени  на изгонените от страната преди години за дрога  братя Саид.  Наркотикът влиза у нас с трактори,  джипове и бусчета през с. Щит и с. Райкова могла. За складова база се използва помещение близо до с. Левка. Оттам стоката поема към Сърбия, Австрия, Белгия и Германия.  

 

Няколко представители на родния ъндърграунд са се спазарили с турските наркоиграчи да помагат за пренасянето на дрогата. Условието било те да закарат жените и децата си като гарант, че ще играят по правилата на клана и няма да си позволят да крадат от наркотика. По-голямата част са се съгласили  на това условие. Така семействата им стоят като заложници в Истанбул.

 

Вторият канал е изцяло „Кюрдски“. До него не се допускат българи. Движат го кюрди с паспорти от Западна Европа. Групата отново прехвърля наркотика с бусове, но през с. Маточина. Знае се, че бандата плаща на граничните патрули, за да си затварят очите.  В близост до мястото на влизане се използват временни тайници, докато се уреди транспорта за Европа.   

 

Именно тези две банди се конкурират и си правят мръсни номера като си крадат от стоката и си убиват мулетата. Предпочитат да не оставят следи в България. Затова изхвърлят телата  в южната ни съседка.

 

Третата група се ръководи от етнически турци, живеещи в Разград. Зад тях стои и етническа партия. Мулетата им минават през с. Воден и с. Странджа, община Болярово,  с раници, натъпкани с хероин. Родните служби са наясно, че въпросните наркотрафиканти имат и друг успешен бизнес край браздата, като масово изкупуват земя и къщи, строят дискотеки,  магазини.  От 4-5 години се опитват да се наложат като основен канал за дрога, прецаквайки конкуренцията в лицето на другите два клана. При този канал наркотикът заминава първо за Румъния. Оттам вече се насочва към  Унгария  и другите европейски страни.

 

Има данни, че логистична подкрепа на трафикантите оказват хора от гранична полиция и дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Знае се, че бандата изкарва и нелегални цигари за Европа в специални тайници в цистерни. Няколко такива цистерни бяха задържани в Румъния през миналата година при международна акция с румънските и испанските власти.

 

Екип на Фрог нюз

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пуснете водата!* >> Симеонов: Ако Очите проговори за властта, ще му подаря кашон цигари за панделата

Aрестуваните българи до Сицилия опитали да потопят дрога за 100 милиона евро (Снимки)

Държавата иска да конфискува от Брендо над 23 млн. лева

А какво стана с Брендо, Галевите и Арабаджиеви? >> Турция ни връща Митьо Очите след съгласие на техния правосъден министър (Обзор)

Рушат ли доверието в институциите казуси като "Бенчев - Очите"?

Няма такава държава! >> Жандармерист е задържан за разпространение на дрога

Мрежата на Очите: кой казва, че ВИС-2 е мъртва?

Докато чака да го хванат!* >> Издирваният от 3 г. наркобос и поръчител на убийства Мартин Джито се е предал в ГДБОП

  

86395