Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / А къде са другите 98...
А къде са другите 984 млн дадени на Домусчиев

А къде са другите 984 млн дадени на ДомусчиевВсички са много щастливи , че президента е наложил вето на закона за Домусчиев за 58 млн.лв и са слепи за други 984 млн. лв дадени на Домусчиев ! Това каза за Фрог бившият министър на отбраната Николай Цонев, коментирайки подкрепата от ГЕРБ на ветото на президента за отмяна на поправки на приватизационния закон.

За незапознатите обяснавам: На конкурса за кораби за ВМС ( друг е въпросът дали са ни нужни ) , фирмата на Домусчиев спечели срещу себе си, като единствен кандидат и след това отказа да подпише договора , защото в цената не е включено ДДС, допълни той.

Възниква въпросът, ако в тръжната документация беше записано, че по желание на кандидата ще увеличим цената с 20%, до почти 1 млд.лв, дали другите кандидати биха се отказали? Освен това е нарушение на тръжната процедура!, посочи още Цонев.

Нагли , цинични и безочливи ! , каза накрая бившият военен министър.

Припомняме, че нашенската фирма "Делфин" в края на миналата година се отказа от договора да строи многоцелеви патрулни кораби поради ценови съображения - промени в закона, с които започна да се начислява ДДС върху тези сделки. Известно е, че МТГ "Делфин" е сред спонсорите на ФК "Лудогорец", зад който стои Кирил Домусчиев като един от потенциалните привърженици на превъоръжаването на ВМС.

Заради проблема с данъчното облагане управляващите увеличиха цената от 820 млн. лв. за 2 кораба на 964 млн. – със стойността на ДДС-то. И пак корабите трябва да се строят съвместно с компанията „Делфин”.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

 


70599