Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А МВР-то уж ни пази,...
А МВР-то уж ни пази, разбойници громи и над нас бди!

А МВР-то уж ни пази, разбойници громи и над нас бди!Коментар на Виктор Верин

Най-издирваният човек в България – килърът Владимир Пелов бе намерен. Мъртъв. Застреля го криминално проявеният Марио Големия. Всичко това се случва в центъра на Ботевград. Пред погледа на камери, полиция, власт.

Силовият орган в държавата е със събути, направо напълнени гащи.

Последните два месеца ни доказаха безапелационно, че МВР не съществува. Няма ред и сигурност. Няма работещи институции. Няма власт. Всъщност има само ужасен, крещящ провал и безхаберие. И то на наш гръб.

Управляващите са на ниво детска градина „Веселото зайче“. Капацитет – нулев. Тотална, дори брутално-абсурдна излагация. Да се чуди човек кой от всички е по-некадърен - премиерът ли, министрите ли, главният секретар ли или полицията. А може всички те.

Комедия и трагедия от грешки накуп. Това е обичайното състояние на МВР. Или по-точно на бутафорното вече съдържание, което се крие зад трите букви.

Възможно ли е един рецидивист за 60 дни да разкрие в целия блясък „възможностите“ на организация с бюджет от 1.300 млрд. лв?  Възможно ли е „елитните“ ни полицаи да не са чували за фоторобот и засада? Възможно ли е престъпник да се крие в родния си град, полицията от 1 месец да знае, че е там, но да не го разпознае, защото имал брада?

Абсолютно ДА! У нас всичко е възможно!

Язък за парче милиционерите Борисов и Цветанов! 

В началото на април Владимир Пелов заедно с Радослав Колев избягаха през парадния вход на Софийския затвор, носейки си бързовар и тетрис те бяха преследвани единствено от хигиенистката. На 45-ия ден от бягството Пелов написа писмо на президента Радев и брутално се подигра на отчаяните опити на полицията и властта да го открие.

Амбицирани да си свършат работата, подопечните на министър Валентин Радев удвоиха и утроиха "усилията“ да сгащят нахалника Пелов. Търсейки го под дърво и камък, че и зад граница, избягалият затворник има наглостта да отиде у дома в Ботевград. Пелов бе и доста некоректен към властите и си пусна брада, облече суитчър и стана неоткриваем за родната полиция. Срам, срам, срам ли е да го опишеш...

Най-вероятно враг №1 на МВР щеше да се разхожда още дълги години по улиците и кафенетата, ако не се бе развил този сценарий. Намери се кой да свърши работата на останалата без сили полиция. Марио Големия не стига, че още преди месец информирал органите на реда къде е Пелов ами и го застреля.

Сега Валентин Радев ще впише вероятно случая като поредното разкрито убийство и статистиката на МВР ще стане със 100 % успеваемост. Хокането и дърпането на уши обаче няма да му се размине. Пишман премиерът се нервирал. Толкова много се работело по разследването пък накрая гръмнали престъпника. Като утеха все пак нали още се издирват Брендо, Братя Галеви, Радослав Колев и един куп други бегълци. Само дано някой от тях не спре да се бръсне и да си купи дрешка с качулка или за зла участ някой да ги застреля. Тогава нещата много се усложняват и едва ли МВР отново ще си сложи червена точка.

Важното е да има оправдания. Както всичко се е разхлопало в държавата и където и да пипнеш, все нещо не е като хората и смърди... Та поне да спасим кравата Пенка. Той - Бойко Борисов с добичетата е от една порода.

Но тук и днес възниква основният, главният въпрос и всеобщо подозрение: Дали властта пък не е в съдружие с крадците, убийците и мафиотите и ги пуска така между другото лесно и бързо, и под нейния поглед  да се изнизват от занданите като на филм.

ДАЛИ?! И колко ли струва това?

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Смъртоносна стрелба - мъж е убит в Ботевград, твърди се, че е затворникът Пелов

Писмото... на техния позор!

Ти да видиш?! Пелов се движел с брада и суичър - затова не го хванали 2 месеца

Простреляният Панчев предупредил ченгетата, че очаква нападение от Пелов 

Пелов и Колев офейкали с бързовар и  , бягството станало за 15 секунди 

Оправдания* >> Бойко Борисов за убийството на Пелов: Службите ми казаха, че са положили много усилия, но 4-5 пъти им се е измъквал от засади (видео) 

Пелов искал да убие Марио заради съмнения, че помага за издирването му

 

 65428