Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А ние, граждани, ще ...
А ние, граждани, ще спим ли?

А ние, граждани, ще спим ли?Информационен сайт "ДНЕС"

 

Някой трябва все пак да събуди позаспалото общество! И май, колкото и да се озъртаме нагоре-надолу, това можем да го сторим само ние гражданите..., друг не би могъл.

В унес сме, от който не се будим, нищо че сме затънали до шия в хаос, безпорядък, чиновническа некадърност... И повсеместна мизерия, най-вече извън София.

Не може повече така, не издържаме, стига, до тук..., гневим се всички. Ама само на приказки. Ей така, зад компютрите или на раздумка около масата, гледайки новините.

Съобщават ни, че изроди рецидивисти убиват деца, самотни старци са пребити за 5-10 лева, по пътищата гинат хора като мравки, родители от безпътица се самоубиват, оставяйки самотни децата си, в почти всяко училище продават наркотици.

Всеки ден действителността взима жертви. Тюхкаме се как е възможно това, плюваме си в пазвите, че злото ни е подминало... и се съсредоточаваме да си четем изравнителните сметки от Топлофикация, тока, водата и поредните промоции от суперите, пуснати по кутиите ни.

А сметките - страшна работа. Още по-големи са, в сравнение с миналия отоплителен сезон. Както върви тая зима може и без парно да минем или поне на 1-2 стаи кранчето да отвъртим. Та по-добре да има някой лев за „златните“ картофи и за децата...

Image result for високи сметки

Високи сметки 

Голяма скъпотия, но се търкаляме по дивана. В различни пози гледаме как чехите, румънците, сърбите, поляците..., абе - как реагират недоволните. Десетки хиляди ходят на протести, отстояват правата си и се борят да живеят по-добре..., свалят, качват правителства! Като истински човеци защитават правата си. Търсят правдата... Да, очевидно в тези държави има ефективни граждански общества...

Резултат от изображение за протести в румъния

Протест в Румъния 

В нашата държава пък още Христо Ботев му го е казал на народа: „Проклет да е, ако сега не въстане“. А той не въстава. Той работи като вол, мълчи като риба и се надява на Господ, късмета... и някой да дойде и да ни свърши работата.

Страшен е нашият сън. Страшен е, защото търпим..., търпим всякакви наглеци от различни цветове да се упражняват, управлявайки ни. Да ни се подиграват, да ни мачкат, да ни налагат безобразната си некадърност и пословична алчност.

Един човечец в центъра на София не издържа. И изкърти миналата седмица три от т.нар. „перки“ на „Графа“, защото жена му се преби.

Нарушител ли е, не е ли..., ама Браво! Най-сетне гражданска позиция. Най-сетне някой се осмели! Най-после някаква проява на несъгласие с видимата корупция в София. Най-после някакъв изблик на нетърпимост към заучено смирената ни кметица и линията на партията, чийто представител е Йорданка Фандъкова..., защото „Графа“ и осакатеният пл."Славейков" са тяхна обозначителна емблема..., гербът на ГРАНД-некадърността и разсипничеството на обществени средства. 

„Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество", обясни постъпката си Иван, който изкърти „перките“.

Много, много има за къртене в тази нашата държава и всички изглежда трябва да се събудим от призрачния си сън. Сега обаче! 

Ние, гражданското общество можем да направим много, дори всичко за страната си и живота ни.

Само ние, обединени сме сила, винаги сме били сила, от която се страхува статуквото. Но само, когато сме единни и само, когато застанем зад Промяната, тогава и победата над всепоглъщащия застой и морален мрак ще дойдат бързо, както казват..., неусетно почти!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

Фандъкова подари 80 дни отсрочка на GP Group за ремонта на Графа

Цена и ток – скок-подскок (ОБНОВЕН)

И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на Слави

Трябва да прогледнем..., вече има защо!

 

*************************************************************************************

 

 


110796